U sklopu 58. Glazbenih večeri u Sv. Donatu, austrijski gudački kvintet nastupa u marini Dalmacija

U četvrtak, 26.7. s početkom u 21 sat u Marini Dalmacija – Bibinje – Sukošan održat će se koncert pod nazivom Pozdrav iz Beča!, a izvest će ga gudački kvintet Wiener Kammersymfonie!

Ako govorimo o intonaciji, boji i sposobnosti deskripcije zvukom, gudački kvintet Wiener Kammersymphonie tu je bez premca, piše talijanski tisak o tom bečkom komornom ansamblu koji čine izvrsni glazbenici, građani grada umjetnosti i glazbe. Bogata ostavština Beča svakako je bila inspiracija za okupljanje Ansambla koji je s radom počeo 2006., u godini koja je bila posvećena Mozartu. Upravo je ta činjenica bila presudna za uspješan početak rada jer je sastav Mozartu posvetio cijelu seriju koncerata koje su s velikim uspjehom izveli u Španjolskoj.

Otada počinju turneje diljem Europe i Latinske Amerike, praćene oduševljenim kritikama. Čini se da je Wiener Kammersymphonie u samo nešto više od desetljeća postojanja pronašao svoj repertoar, kao i publiku. Kvintet izvodi repertoar koji obuhvaća djela iz razdoblja klasike do 19. stoljeća te neka djela suvremenih skladatelja.

Njihova specifičnost jest izvođenje (nepravedno) zanemarenih skladatelja, što čini koncertne programe Kvinteta posebno intrigantnima.

Koncert će se održati na trijemu upravne zgrade Marine Dalmacija, dugogodišnjeg sponzora Glazbenih večeri u Sv. Donatu.

Ovaj ambijent jedan je od najljepših i najzanimljivijih koncertnih  prostora festivala kojeg osim vizualne komponente odlikuje i sjajna akustika.

Ne propustite koncertni pozdrav iz Beča u Marini Dalmacija na 58. Glazbenim večerima u Sv. Donatu!

Ulaz na koncert je slobodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...