Uživajte u ovo malo sunca što ga ima jer će cijeli ovaj tjedan biti oblačno, a stižu i nove oluje

Danas pretežno sunčano, a samo rijetko je uz jači razvoj oblaka moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, osobito na istoku i jugu. Vjetar većinom slab sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu od 19 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C, javlja DHMZ.

U naredna tri dana i dalje pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji. U srijedu i četvrtak na kopnu promjenljivo oblačno mjestimice s pljuskovima i grmljavinom, koji su ponegdje u srijedu mogući i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U utorak u Dalmaciji bura i sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu okrenut će na jugo, koje će se u srijedu proširiti na čitavu obalu i malo pojačati. Na Jadranu temperatura zraka bez znatnije promjene, a na kopnu od srijede malo manje toplo.

Diljem obale za danas je na snazi žuti alarm zbog jake bure, očekuju se udari i do 90 kilometara na sat.

Sutra na kopnu uglavnom sunčano, a uz promjenljivu naoblaku, mjestimične kiše ili pokojeg pljuska može biti u Slavoniji te u dijelu gorske Hrvatske. Ondje je i u utorak povećana vjerojatnost za lokalno jači razvoj oblaka i pljuskove. U srijedu naoblačenje sa zapada s kišom te uz sjeverac ponovno malo nižom temperaturom, iako će se na istoku vjerojatno još zadržati vrlo toplo i sparno.

Na Jadranu, poglavito srednjem i južnom, idućih dana pretežno sunčano te i dalje vruće. Bura će u ponedjeljak oslabjeti i okrenuti na zapadni i jugozapadni vjetar, a u srijedu na jugo. Više će oblaka povremeno biti na sjevernom dijelu, osobito u unutrašnjosti Istre gdje su pljuskovi mogući početkom tjedna te posebno u srijedu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...