Veličanstven ispraćaj Olivera Dragojevića danas možete pratiti na HRT 2 i 4

Danas je Dan nacionalne sućuti zbog smrti Olivera Dragojevića. Zastave će biti na polja koplja, ali neće se otkazati najavljene priredbe. Prvi put se u našoj zemlji na taj način nekomu odaje počast.

Oliver je proglašen i počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije. Komemoracija u njegovu čast održat će se u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati.

Uz obitelj i prijatelje na komemoraciji će biti premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković te mnogi glazbenici. Prijenos možete gledati na HRT4.

U 18.50 kreće posljednji ispraćaj Olivera iz crkve sv. Frane preko Rive do katamarana koji će ga posljednji put odvesti u Velu Luku gdje će u srijedu u 18 sati biti pogreb. Prijenos ispraćaja bit će na HRT2.

Dok katamaran s Oliverovim lijesom bude plovio u smjeru Vele Luke, oko 500 brodica s otoka Hvara i Visa okupit će se između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi se trubljenjem odala počast Oliveru Dragojeviću.

U ispraćaju će sudjelovati i dva broda Hrvatske ratne mornarice, raketne topovnjače Šibenik i Dubrovnik, koji će od gata sv. Nikole isploviti prema Veloj Luci, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala – velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...