Vijećnici Živog zida: “HDZ i njihovi sateliti imaju sposobnost teleportacije”

Vijećnici Živog zida Jasminka Adžić Sikirić i Josipa Plazibata priopćenjem su reagirali na nenadano sazivanje jučerašnje sjednice Županijske skupštine:

“Budući da neki vijećnici nisu zaprimili poziv upućen dva sata uoči nastavka sjednice županijske skupštine, koja je bila prekinuta u prošlu srijedu, jučerašnji nastavak županijske skupštine smatramo u potpunosti nelegitimnim, a sve odluke donesene na istoj ništavnima. Većina oporbenih vijećnika, za razliku od vladajućih, rade u privatnom sektoru i izostanak s posla moraju najaviti par dana prije. Pojedini HDZ- ovi vijećnici su uspjeli doći iz najudaljenijih općina u županiji što znači da su uz sve sposobnosti, razvili i sposobnost teleportacije ili su za sjednicu znali i prije.
Sve koncesije na pomorskom dobru su izglasane, a nitko nije znao tko su koncesionari imenom i prezimenom već se kriju pod kojekakvim nazivima firmi i inicijalima. Koncesionar, dakle, može biti i supruga pročelnika nadležnog za koncesije ili sam župan, nitko to ne zna, niti smije znati.  Mi iz Živoga zida ne prihvaćamo izvještaj lučke uprave jer je očito da se radi o pogodovanju i zlouporabi ovlasti i položaja.
Zato postoji opravdana sumnja da je današnji nastavak skupštine bio pomno osmišljen kako bi se što manje vijećnika,  koji su kritični prema radu lučke uprave, pojavilo.
Svjedoci smo kako strani državljani imaju vezove  pod stranim registarskim oznakama tj. plovila koja bi trebalo sidriti u marinama.
Koncesije na korištenje vezova u lučicama su uoči ljeta dodijeljene stranim državljanima na rok od 5 godina na nepostojećim brojevima, tj. izmišljenima kako bi stranci povoljnije prošli, a naši opet dobili svoj dio ispod stola kao i obično kad je riječ o koncesijama i podkoncesijama na pomorskom dobru i općenito.
Stoga, ne prihvaćamo izvješće Lučke uprave i tražimo od nadležnih inspekcija da savjesno rade svoj posao i da otvoreno kažu tko ih tjera da prodaju i daju našu obalu i more u bescjenje. Također tražimo da se sjednica sazvana na ovakav protuustavan i nelegitiman način poništi kao i sva izvješća izglasana na njoj. Još bismo dodali kako je žalosna činjenica da je kvorum držala liječnica koja je dojurila s posla kako bi se mogla izglasati još jedna u nizu prodaja dijela naše zemlje. Pacijenti mogu čekati, kao i obično.”

Županijski vijećnici Živoga zida
Jasminka Adžić Sikirić
Josip Plazibat

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...