biti će nezavisni zastupnik

Vučetić nakon izbacivanja: “Božo Petrov nije obnašao funkciju potpredsjednika Sabora, a redovito je uzimao plaću”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Marko Vučetić komentirao je izbacivanje iz Kluba zastupnika Mosta u Saboru. Samo isključenje nije sporno, istaknuo je Vučetić, nego spornim smatra način na koji se to dogodilo. “Da obavijest nije prvo upućena meni, nego je upućena predsjedniku Sabora, a ja to posredno saznajem od medija”, rekao je Vučetić za N1.

Upitan za komentar izjave Nikole Grmoje, koji ga je nazvao neradnikom, koji ne dolazi na sjednice Kluba, Vučetić je rekao da to nije istina. “Javnost, a i Klub Mosta zna da sam ja volonter. Ja sam jedini zastupnik u Klubu Mosta koji ne prima političku plaću i zastupnik koji, sudeći prema Mostovom zakonu, a koji je pisao profesor Podolnjak, i po evidentiranju saborskih zastupnika i onoga što saborski zastupnici rade, ja sam jedan od redovitijih saborskih zastupnika i onih koji sudjeluju u radu Sabora”, rekao je Vučetić.

Obrušio se i na predsjednika Mosta, Božu Petrova.

“Nakon što je istjeran s funkcije predsjednika Sabora, postao potpredsjednik, a nemam primjer, da je netko u političkoj praksi nakon što je bio predsjednik Sabora i potjeran je, pristao biti potpredsjednik Sabora i nakon toga mjesecima nije obnašao svoju funkciju potpredsjednika Sabora, nije predsjedao, a redovito je uzimao plaću i koristio benefite koji proizlaze iz funkcije potpredsjednika Sabora”, rekao je Vučetić.

“Dakle, nerad u Mostu nipošto ne može biti poticaj da donose bilo kakve političke odluke”, rekao je Vučetić, dodavši da razmimoilaženje njega i Mosta počinje od trenutka kad je Istanbulska konvencija postala aktualna tema.

“Tad je unutar jednog političkog entiteta koji poprima stroge desne strukture, koje odgovaraju 19. i 20. stoljeću, oni su zadojeni i opijeni nekakvim suverenizmom da bi trebalo braniti nekakve granice. To je jedan od mnogih Mostovih političkih skandala. Oni su se suočili s nekakvim progresivnim politikama, politikama jednakosti i ravnopravnosti koje sam ja zastupao i politikama poštivanja ljudskih prava”, rekao je Vučetić, dodavši da su ga po tom pitanju više pratili mediji, nego Most.

“Dakle, Mostu ne smeta moja neaktivnost, nego njima smeta moja aktivnost u političkom spektru koji njima uopće ne pripada”, rekao je Vučetić.

Izlaskom iz Kluba Mosta bit će nezavisni zastupnik, jer se ne vidi niti u jednom klubu zastupnika, zato što smatra da u Hrvatskoj prevladavaju stranačke politike i politike posluha. “Da je nezavisnost bila moguća, Most bi opstao”, rekao je Vučetić.  “Klub Mosta je disfunkcionalan klub, jer ono što je na početku zamišljeno da Most bude servis nezavisnih inicijativa i politika, pretvorilo se u to da Most ne prepoznaje što je nezavisnost”, kazao je Vučetić.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar