Zadarska veličanstvena četvorka; Grad košarke zbog njih se upisuje i u hrvatsku nogometnu povijest

Jedno od “čuda” ove generacije hrvatske reprezentacije je – zadarska četvorka. U krugu od oko 40 kilometara između Zadra, Obrovca i Benkovca izniknula su četiri vrhunska talenta koja čine sam temelj uspjeha pobjedničke ekipe.

Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko, Dominik Livaković – zadarska veličanstvena četvorka.

Poput tisuća navijača, oko kuće, u kojoj je kapetan hrvatske reprezentacije proveo prve godine života, ovih dana tišinu remete jedino zrikavci. Ali nije to jedini nemir. Kod ono malo stanovnika u Modrićima jači je onaj navijački, donosi dnevnik.hr.

“Od radosti srce mi igra, sve do neba se dižeš. Jedno umiljato dijete, vaik je loptu igra, skaka po onim kamenjima, koze čuva, baba ga zvala: “Srića babina!”, a on babi letija”, priča Dujo Modrić, stric Luke Modrića.

I Subašićevi prepričavaju zgode o svojem čudu od djeteta. Obiteljsku im kuću u Zagradu kraj Benkovca Danijel polako pretvara u nogometni muzej. Ovdje se gledaju utakmice, a roditeljima je ipak najdraže kada zazvoni telefon, kao prije dva dana.

“Ja njega pitam: Sine, hoćemo li dobiti?. On samo kaže: Bože daj!. Samo Bože daj!. Ćaća, ako triba, samo s jednom nogom ću braniti”, priča Jovo Subašić, otac “ministra obrane” Vatrenih.

Odmah pokraj Danijelovog Zagrada, susjedno mjesto Nadin dalo je još jednog velikana s nogometnih travnjaka. Cijeli život živi u Zadru, ali Šime Vrsaljko korijene vuče baš iz sela gdje mu i danas živi dio obitelji. I gdje se priprema velika fešta.

“Upravo ja i Šimin otac Mladen nešto razgovaramo, dogovaramo, upriličit ćemo jedan doček i zahvalu Danijelu i Šimi”, kaže Svemir Vrsaljko, stric Šime Vrsaljka.

Nema sumnje, gorjet će i Zadar, rodni grad Dominika Livakovića, koji je u Rusiju otputovao kao treći vratar hrvatske reprezentacije.

Uz Vatrene su i oni s kojima su kao djeca trenirali. Da će zbog talenta daleko dogurati, priča nam njihov suigrač, moglo se nazrijeti već u dječjoj dobi. “Cijeli svijet zna za njih. Zovu ljudi od svukud i pitaju kako, di, što. Stvarno su napravili veliki uspjeh”, kaže Danilo Paunović, suigrač Luke Modrića i Danijela Subašića.

Uspjeh zbog kojeg se grad košarke zlatnim slovima upisuje u hrvatsku nogometnu povijest. Nadajmo se da će Zadrani imati čemu nazdravljati i u srijedu navečer. Ono što je sigurno, nazdavljat će se na dočeku.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...