Zlatko Dalić: “Idealan je trenutak da odem”

Izbornik Zlatko Dalić, koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju doveo do srebra na SP-u u Rusiji, kazao je da je sada idealan trenutak da ode s mjesta izbornika.

Sada je idealan trenutak da odem! Odluku sam donio još poslije Amerike, sa svojom obitelji, i ta odluka je u meni. Ali, dolaskom u Zagreb, kada sam vidio onaj doček, tu svoju odluku moram preispitati. Zbog tih običnih ljudi, koji su mi najvažniji, zbog tih emocija… Pitam se: imam li ja sada pravo te ljude iznevjeriti?”, kazao je Dalić, piše Večernji list.

“Ono što je na kraju sezone učinio Zidane najljepše je i najpametnije. Bio sam tu, isporučio sam rezultat, jednom ću vam se vratiti. Ovo je vrh nakon kojeg možeš samo zaroniti”, kazao je Dalić, piše Jutarnji list.

Kazao je da još tijekom proljeća na američkoj turneji odlučio “što će i kako će”.

“Odradit ću Svjetsko prvenstvo, to je najvažnije, toliko ću istrpjeti. Nije bilo lako, može li biti lako ako vam četiri mjeseca opstruiraju pokušaj da kompletirate stručni stožer? Toliko dugo su minirali moju inicijativu da priključim Dražena Ladića kao asistenta. Pa onda poraz protiv Perua i odmah se nađu dva-tri frajera da te smjenjuju, klubovi pišu priopćenja, oni konzultiraju igrače da me smijene. Sve naručeno. Srećom, bilo je odgovornih ljudi koji su to znali prepoznati i zaustaviti. Netko kaže nešto protiv Saveza na televiziji, sutra se pišu priopćenja i demantiji. Krenu napadati izbornika – ništa, nema reakcije. Preozbiljan sam čovjek da bih to dopustio. Neovisan sam, samo svoj. Tu sam lekciju savladao još kao trener u Rijeci, tamo me je lupilo po glavi, tako da sam zaključio: sada ideš u bijeli svijet i gradit ćeš karijeru ispočetka. Eh, sada kada sam je sagradio, sve što tražim jest respekt. Ja sam čovjek koji respektira svakoga, tebe kao novinara, ovog oružara, onog navijača koji me prati po Rusiji, ali za uzvrat tražim isto. Hoću respekt!”, kazao je Dalić.

“Imam se ja na štošta potužiti, ali ova emocija, zanos, zajedništvo, ponos su važniji od svega i od bilo čije taštine. Imam li ja pravo iznevjeriti sve te ljude?”, rekao je Dalić te dodao kako neće reći ništa protiv predsjednika HNS-a Davora Šukera. “Od prvog dana mog mandata dao mi je potpunu autonomnost u izboru igrača i vođenju momčadi. Sjedili smo najnormalnije u hotelu uoči utakmice, susretali se nakon dvoboja, razmjenjivali mišljenja, uvijek u tolerantnoj atmosferi. Šuker je najmanji problem, ali za neke ljude iz njegove okoline ne mogu reći istu stvar”, kazao je Dalić, piše Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...