Dominiramo, čak 22 Hrvata u Ligi prvaka, tu je i naša zadarska trojka

Ove sezone Hrvatska neće imati predstavnika u Ligi prvaka, međutim u elitnom natjecanju Starog kontinenta sudjelovat će čak 20 hrvatskih nogometaša i dva naša trenera. Pritom su desetorica igrača osvojila srebrnu medalju na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pišu Nogometne vijesti.

Od reprezentativaca koji su bili u Rusiji naslov klupskog prvaka Europe lovit će kapetan hrvatske vrste Luka Modrić u dresu Real Madrida, Ivan Rakitić s Barcelonom, Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko u Interu, Andrej Kramarić u dresu Hoffenheima, te Dejan Lovren u Liverpoolu.

U Ligi prvaka će nastupiti i trojac koji se ovoga ljeta oprostio od dresa Vatrenih – Mario Mandžukić (Juventus), Danijel Subašić (Monaco) i Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva).

Izbornik Zlatko Dalić ‘na oku’ će imati i nove snage Marka Livaju (AEK), Karla Leticu i Mateja Mitrovića (Club Brugge), Marka Roga (Napoli), Nikolu Vlašića (CSKA) i Antu Ćorića (Roma), a tu su i Kristijan Bistrović (CSKA Moskva), Ivan Tomečak (Club Brugge), te Filip Krovinović (Benfica). Boje Atletico Madrida branit će Nikola Kalinić kojeg je Dalić zbog nediscipline potjerao s World Cupa u Rusiji.

Ove sezone imat ćemo i dva trenera među elitom. Niko Kovač vodi njemačkog velikana Bayern München, dok Ivan Leko sjedi na klupi belgijskog prvaka Club Bruggea.

POPIS HRVATSKIH IGRAČA I TRENERA

Luka Modrić (Real Madrid)
Ivan Rakitić (Barcelona)
Nikola Kalinić (Atletico Madrid)
Mario Mandžukić (Juventus)
Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko (Inter)
Ante Ćorić (Roma)
Marko Rog (Napoli)
Dejan Lovren (Liverpool)

Andrej Kramarić (Hoffenheim)
trener Niko Kovač (Bayern München)
Danijel Subašić (Monaco)
Nikola Vlašić, Kristijan Bistrović (CSKA Moskva)
Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva)
Karlo Letica, Matej Mitrović, Ivan Tomečak i trener Ivan Leko (Club Brugge)
Marko Livaja (AEK)
Filip Krovinović (Benfica)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...