Antonio nastavlja živjeti kroz humanitarni rad prijatelja i braće; Na turniru se sakuplja novac za Leona, 157 tisuća dolara potrebno za operaciju

­Izvučeni su parovi za 2. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević na koji se ove godine prijavilo čak 97 ekipa.

Održava se od četvrtka na malonogometnim terenima na Višnjiku. S 97 prijavljenih ekipa može se reći kako je ovaj turnir zasigurno postao najveći u Zadarskoj županiji.

Na njega se prijavilo ukupno 76 seniorskih ekipa, 13 ekipa veterana, a u ovogodišnjem izdanju turnira uživat će i 8 ekipa djece rođenih 2007. i 2008. Godine. Veterani i djeca svoje će turnire započeti igrati od 22. kolovoza.

Na onom za mlađe uzraste nastupit će NK Abeceda Sporta, Nk Sabunjar – Škola Nogometa, NK Zadar, HNK Dalmatinac Crno, NK Hrvatski Vitez Posedarje, Škola Nogometa NK Škabrnja, Škola Nogometa NK Arbanasi, Nšk Sv. Mihovil.

Organizatori najavljuju kako ove godine kako uz vrhunski mali nogomet neće nedostajati ni dobre zabave.

– U utorak su izvučeni parovi za odigravanje turnira, a utakmice se igraju svaki dan od 19 sati. Seniorski turnir igra se prema sistemu 4+1 (futsal pravila), dok će se veteranski turnir igrati prema sistemu 5+1, rekao je Frane Vopli Kobal, predsjednik Humanitarne udruge Antonio Jurjević  koji zajedno s MNK Brodarica i MNK Plovanija organiziraju turnir.

– Molimo ekipe da se pridržavaju rasporeda odigravanja utakmica jer zbog velikog broja prijavljenih jednostavno nije moguće svima udovoljiti na zahtjev. Molimo ih za razumijevanje, napomenuo je Volpi – Kobal dodajući kako je ove godine turnir pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

– Velika nam je čast što je naš trud i rad prepoznala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je sa zadovoljstvom prihvatila pokroviteljstvo nad turnirom s uvjerenjem da će ovogodišnja humanitarna akcija polučiti željene rezultate, te da ćemo na ovaj način pridonijeti u ostvarivanju društva solidarnosti i podjednakih mogućnosti, kazao je Volpi Kobal dodajući kako će ove godine prikupljeni novci od kotizacija te prodaje hrane i pića biti  uplaćeni za liječenje malenog Leona Markovića, osmomjesečnog Zadranina koji boluje od trombocitopenije s odsustvom radijusa, a kojemu je potrebna operacija u vrijednosti od preko 157 tisuća dolara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...