Australija digla cijenu cigareta na 125 kuna, Kujundžić traži da kod nas poskupi za 100 posto

Takozvane preventivne takse na cigarete i alkoholna pića s više od 20 posto alkohola trebaju povisiti cijenu tih proizvoda – sto posto! Stav je to i prijedlog ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića koji je, kako doznaje Večernji, iznio na posljednjem stranačkom predsjedništvu i nacionalnom vijeću HDZ-a.

Podsjetimo, prvotni formalan prijedlog radne skupine koja radi na izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju bio je 50 posto skuplje cigarete i alkohol kako bi se prevenirale bolesti. Radna skupina potom je otišla na ljetnu stanku, a ministar Kujundžić u svojim je javnim istupima po toj temi jasno podržao taj prijedlog.

U najskupljoj zemlji za cigarete u svijetu od sada će cigarete koštati 27 australskih dolara (125 kuna), što je otprilike tri puta veća cijena nego li u Njemačkoj.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...