Britanke o neugodnostima na Zrću: “Skoro smo otete, a upucavao nam se i policajac”

Kada smo se zaputili u Novalju da partijanerice sa Zrća upitamo kako doživljavaju Hrvate te na koje im se sve načine upucavaju, nismo baš očekvali odgovore poput: “Skoro su nas oteli kad smo prvi put došle”, ali upravo smo takve odgovore dobili.

Umjesto o simpatičnim uletima i blesavim pitanjima, mlade Britanke koje su tog vikenda preplavile Novalju i Zrće pričale su nam o muškarcima koji ih napasno dodiruju na ulici, hvataju ih i zvižde za njima, piše Index.hr.

Nisu u pitanju samo Hrvati, naravno. Otkrile su nam da neugodnosti na ulici i u klubovima doživljavaju podjednako i od stranaca i od Hrvata, no prema razgovoru s njima jedno je sigurno – te neugdnosti se događaju toliko često da su se one već navikle na to i doživljavaju ih kao nešto normalno.

“Policajac nam se upucavao. Izvukao je lisice i mahao njima”, rekle su nam dvije mlade Britanke koje su u Novalju svratile nešto pojesti prije nastavka partijanja na Zrću. “Mi smo se samo smijale”, dodale su uz osmijeh, ne odavajući da ih je to previše zabrinulo.

Ipak, druga skupina djevojaka ispričala nam je nešto traumatičnije iskustvo.

“Skoro su nas oteli kad smo prvi put došle. U taksiju. Dovezao nas je do neke kuće umjesto do našeg apartmana. Bilo nam je predugo čekati autobus pa smo uzele taksi koji nas je odvezao u neku ulicu gdje je bilo sedam muškaraca. Vrištale smo, bilo je jako strašno. Istrčale smo iz automobila i pobjegle”, ispričale su nam u jednom dahu.

Na pitanje jesu li zvale policiju odgovorile su: “Ne, nismo ništa poduzele u vezi toga.”

“Dobacuju nam, fućkaju i dodiruju nas u prolazu. Hvataju. Jezivo je”, opisale su mlade Britanke kako se osjećaju dok šetaju ulicama Novalje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...