Cormier pokazao koliko je licemjeran; Miočić mu sarkastično odgovorio pa dobio poziv mladog lava

Stipe Miočić dobio je kćer i trenutno uživa u obavezama oca. Povratak u oktogon mu nije na listi prioriteta u ovom trenutku, a kada bi se vraćao u obzir dolazi samo jedan suparnik, čovjek koji mu je oduzeo pojas prvaka u posljednjoj borbi – Daniel Cormier.

“Ne, neću se boriti protiv nikoga drugoga. DC je sljedeći i to je to”, odgovorio je Miočić na pitanje novinara što slijedi dalje za njega, donosi dnevnik.hr.

Licemjerna izjava Daniela Cormiera

No prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji Cormier ima drugih planova. On 20. ožujka 2019., kada navršava 40 godina, namjerava završiti svoju karijeru, a do tada misli odraditi vjerojatno dvije borbe. Za jednu je rekao da će biti obrana titule u poluteškoj kategoriji, a druga protiv Brocka Lesnara, koja bi mu trebala biti najunosnija u životu. Kako sada stvari stoje, priliku za revanš neće dati našem borcu iz Clevelanda.

Prošlog vikenda pojas je nakon šest godina izgubio Demetrious Johnson u muha kategoriji. Henry Cejudo je slavio podijeljenom sudačkom odlukom, a nakon meča Cormier je konstatirao.

“Ako Demetrious Johnson ne dobije priliku za revanš, nema nade za nikoga na ovome svijetu. To bi značilo da što god napravili u ovoj organizaciji ništa vam neće garantirati instantni revanš da vratite titulu”, rekao je Cormier.

Miočić je, naravno, čuo tu izjavu i jednostavno prokomentirao.

“Hmm, to je čudno”.

Miočić je najuspješniji teškaš svih vremena u 25-godišnjoj povijesti UFC-a! Nitko nikada nije tri puta zaredom obranio pojas prvaka kao naš borac i upravo on prvi zaslužuje ponovno priliku da vrati pojas u svoje vlasništvo, a ne čovjek koji se do jučer “borio” u WWE organizaciji (kečeri) i koji je u prošlosti imao problema s dopingom.

Miočić dobio najpristojniji poziv na borbu u povijesti MMA-a

Ukoliko mu UFC ne omogući revanš protiv Cormiera, Miočić je već dobio ponudu protiv možda idućeg najboljeg borca u diviziji – Curtisa Blaydesa!Ovaj mladić iz Chicaga uputio je vjerojatno najpristojniji poziv na borbu u povijesti MMA-a.

“Zahvalan sam na svemu što si me naučio prije pet godina, bila je čast biti dio tvog kampa. Gledajući kakva je trenutno situacija, uvjeren sam da ne želiš gubiti vrijeme do proljeća. Jesi li možda slobodan za borbu 10. studenog, na eventu za 25. godišnjicu UFC-a?”, napisao je Blaydes.

Blaydes je borac koji je bio u najboljoj situaciji za idućeg teškaškog izazivača, nakon impresivnog niza pobjeda, no revanš koji zahtijeva Stipe Miočić te naravno situacija s Brockom Lesnarom su ga trenutno bacili u drugi plan. Već je ranije komentirao kako dolazak Lesnara nema nikakve veze sa sportom i kako je to izuzetno negativno za diviziju, ali čini se da nema namjeru sjediti i čekati.

Blaydes je bio dio kampa Stipe Miočića kada se pripremao za borbu protiv Roya Nelsona, a Curtis je tada bio tek na početku karijere, odnosno još uvijek nije odradio niti jednu profesionalnu borbu. Sada je unutar niza od pet UFC pobjeda te se nalazi na trećem mjestu ljestvice izazivača.

Što slijedi za našeg Miočića i kada će ponovno u oktogon teško je reći, no vjerojatnije je da će mu suparnik biti bilo tko, samo ne Cormier koji će se htjeti umiroviti s dva UFC pojasa. Podsjetimo da on istovremeno “cvili” kod Dane Whitea da mu omogući i treću borbu protiv Jona Jonesa, nakon što je već dvije izgubio. Revanš je dobio, zagovara revanš za Demetriousa Johnsona… Neka se drži tog principa kada je i on u pitanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...