Danas kreće kaos na cestama, HAK objavio važno upozorenje za vozače

Hrvatski autoklub (HAK) upozorio je da će vikend uoči blagdana Velike Gospe koji se tradicionalno obilježava u većini europskih država na hrvatske prometnice dovesti ponovno vrlo gust promet već od petka 10 kolovoza, pa sve do ponedjeljka 13. kolovoza.

HAK napominje kako je tijekom proteklih vikenda primijećeno da se mijenjaju navike putovanja na ljetna odredišta ili kroz Hrvatsku, tako da osim tijekom vikenda mnogi biraju i druge dane u tjednu, a osobito petak i ponedjeljak. Tih se dana također na cestama stvaraju velike gužve, česti su zastoji i vožnja u koloni.

Osim tijekom vikenda mnogi će putovati u utorak 14. kolovoza, uoči blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza. Ne smiju se zaboraviti mnogobrojni vjernici iz Hrvatske koji će pohoditi marijanska svetišta u Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici u kojima se očekuje pojačan promet i gužve već od ranih jutarnjih sati.

HAK vozače upozorava na hodočasnike pješake kojih će na cestama biti tijekom noći i ranojutarnjih sati.

Jačanje prometa očekuje se u petak 10. kolovoza od prijepodnevnih sati na cestama u smjeru istoka, ali i na onima u smjeru mora.

U subotu 11. kolovoza očekuje podjednak broj vozila u oba smjera, prema moru i prema unutrašnjosti, a vozit će se kao i prethodnih subota uz česte gužve i zastoje. Na naplati Lučko na autocesti A1/A6 očekuju se najduže kolone u oba smjera, na ulasku u smjeru mora od 4 do 16 sati, a na izlasku prema Zagrebu od 10 do 18 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...