jedan od mitskih podviga u svijetu daljinskog plivanja

Dina Levačić nakon što je rasturila Molokai: “Ni meduze mi ništa ne mogu”

Društvene mreže
Tamni način

Dugoprugaška plivačica Dina Levačić postala je prva Hrvatica koja je preplivala Kaiwi (Molokai) kanal na Havajskom otočju.

To je jedan od mitskih podviga u svijetu daljinskog plivanja.

Na samoj plaži gdje je Dina startala sa otoka Molokai, vrijeme je za oceanske uvjete izgledalo gotovo idealno. Međutim, već nakon sat vremena, digao se vjetar i valovi koji su do sada bili samo normalni oceanski su se digli na visinu od 3 metra, pišu 24sata.

Dina je dobro to sve podnijela sve do petog sata plivanja kada je upala u veliku skupinu meduza koje su je dosta opekle.

Nekoliko minuta je trebalo da se sabere od šoka i boli, a onda je krenula dalje. Bilo je još susreta sa meduzama ali svaka sljedeća ju je sve manje boljela jer se na neki način navikla.

Kada je svanulo, vidjela je i nekoliko morskih pasa koje joj nije bilo ugodno vidjeti, ali osjećala se sigurno jer je pored nje stalno bio kajakaš koji je vukao napravu koja emitira elektromagnetske valove koji tjeraju morske pse.

Posljednji sat pred izlazak na otok Oahu je bio posebno težak zbog odabira mjesta za izlazak iz mora. U tome su je navodili članovi prateće posade iz Honolulua.

– Inače, posada broda Stelina Maris se pokazala izuzetno profesionalna, zadivili su nas svojim poznavanjem pomorskih vještina – rekao je njen otac Mladen.

Nakon svega, Dina se vratila na navedeni prateći brod, pobrojala mjesta gdje su je opekle meduze i sa smiješkom podijelila svoje zadovoljstvo na društvenim mrežama.

Postala je ukupno 65. osoba koja je uspjela preplivati 42km izuzetno nemirnog moraprepunog meduza i morskih pasa. Završila je navedeno preplivavanje za 13 sati i 7 minuta i time postigla drugo najbolje vrijeme među ženama na listi svih koje su preplivale navedeni kanal.

Preplivavanje je počelo u ponedjeljak 28. 8. 2018. u 18:20h po havajskom, tj. u utorak u 6:20h po hrvatskom vremenu.

Sljedećih nekoliko dana do povratka u Split, preciznije Mravince, provesti će u zasluženom odmoru na otoku Oahu. Vraća se skupa sa roditeljima u ponedjeljak 3.9.2018. letom koji dolazi iz Zagreba u 22.50h.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar