Dječaku iz favele san je upoznati Šimu Vrsaljka i zaigrati za Hrvatsku

Fotografija malenog dječaka iz favele Lorrana Moure kako u dresu Hrvatske leži na travnjaku na hrvatskoj zastavi, poput svog uzora Šime Vrsaljka nakon pobjede protiv Engleske u polufinalu SP-a, obišla je svijet. Maleni Lorran odlučio je zahvaliti svima koji su objavili tu fotografiju i poručio je da mu je san upoznati Vrsaljka. Diogo da Costa Raymundo, trener kluba Vila Croácia, napisao je da je dječacima velika želja posjetiti Hrvatsku, a u budućnosti možda čak i zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, piše Index.hr.

Od 1986. godine u napučenom brazilskom kvartu Senador Camara egzistira projekt Vila Croatia. Nitko ne zna kako je dobio ime, ali cilj je više nego jasan: više od 150 djece u dobi od 9 do 19 godina bavi se nogometom kako bi pobjegli od tmurne svakodnevice.

Cilj je bio udaljiti tamošnju djecu od lošeg utjecaja favela i tako ih spasiti od droge i kriminala koji vrebaju iza svakog ugla zbog siromaštva, od čega je do sada, nažalost, već preminulo 11 dječaka iz kluba.

Kao i svoj djeci u Brazilu, najnogometnijoj naciji na svijetu, klincima iz ove Akademije nogomet predstavlja sve u životu, a fantastični nastupi hrvatske reprezentacije na SP-u u Rusiji toliko su ih oduševili da neki od njih sanjaju da upoznaju hrvatske zvijezde i zaigraju za Hrvatsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...