Do kraja tjedna jako vruće, a onda temperature padaju i za preko 10 stupnjeva

Do kraja tjedna diljem Hrvatske bit će vrlo vruće i sparno, na Jadranu će i noći biti takve, pa će mnogima to biti teško podnošljivo. A za vikend stiže velika promjena vremena s temperaturama nižim i preko deset stupnjeva. Upozorenja od toplinskog vala na snazi su za cijeli Jadran, pogotovo za krajnji jug zemlje.

Sutra se, kao i danas, očekuje pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti neće biti posve stabilno pa uz lokalno jači dnevni razvoj oblaka postoji mogućnost za poneki pljusak i grmljavinu.

Vjetar će biti slab, poslijepodne i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i ujutro ponegdje umjerena bura, osobito podno Velebita, a sredinom dana će zapuhati zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 14 do 19, na Jadranu od 22 do 27, a najviša dnevna između 30 i 35 °C, stoji u najnovijoj prognozi DHMZ-a za sutra.

Idućih dana očekuje se isto pretežno sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće, s često toplim noćima, osobito duž obale. I dalje ne posve stabilno, pa su mogući rijetki lokalni pljuskovi, uglavnom u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije, u četvrtak i na sjeverozapadu. U petak porast naoblake, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar većinom slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak uz obalu ponegdje bura, a u petak jugozapadni, prenosi Index.hr.

Od subote pad temperatura

Tijekom vikenda stiže promjena vremena s kišom, često i u obliku obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom te osvježenjem, objavio je HRT, a prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a koja je izravan rezultat jednog numeričkog modela pa se može znatno razlikovati od one koju izrađuju prognostičari, temperatura će već u subotu popodne početi padati, a u nedjelju će već ponegdje biti za preko deset stupnjeva niža nego što će biti kroz ovaj cijeli tjedan.

U Zagrebu se u subotu očekuje oko 30 stupnjeva, a u nedjelju tek koji stupanj preko 20! Slično se očekuje i u Rijeci, gdje bi tijekom cijele nedjelje mogla padati kiša. U Slavoniji to zahlađenje dolazi od ponedjeljka, također uz kišu.

Na krajnjem jugu temperature će se spustiti na oko 25 stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...