ispitan, svjestan svega

DORH za 16-godišnjaka iz Starigrada traži istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja djela

Društvene mreže
Tamni način

Pred sucem za mladež Općinskog suda u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja 16-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona. (3. 8. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 2. kolovoza 2018. oko 04,30 sati upravljao motociklom kolnikom ceste D-08 u iz smjera zapada u smjeru istoka, iako svjestan da ne smije upravljati motornim vozilom jer nema vozačku dozvolu, kao i da ne smije upravljati motociklom ako u organizmu ima alkohola, te ako je umoran, kao i da je dužan brzinu kretanja motocikla prilagoditi osobinama i stanju ceste, vidljivosti, atmosferskim prilikama i gustoći prometa, jer u protivnom može ugroziti druge sudionike u prometu.

Osnovano se sumnja da je vozio pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom te na ravnom dijelu ceste izgubio kontrolu nad motociklom i zajedno s motociklom pao na tlo pa proklizao na nogostup uz rub kolnika na kojem je u tom trenutku bila pješakinja (2000.).

Motociklom je udario u ošećenicu koja je zadobila višestruke teške tjelesne ozljede od koje je neposredno nakon nesreće preminula u bolnici.

Sucu za mladež Općinskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar