Državno odvjetništvo predlaže istražni zatvor za Britanca koji je dilao na plažama u Novalji

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenog 30-godišnjeg državljanina Velike Britanije zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 22. kolovoza 2018. oko 1,30 sati u Kolanskom Gajcu, držao oko 3,6 grama droge MDMA, koju je namjeravao prodavati uživateljima na plaži, te da je u apartmanu kojeg je koristio u Novalji, držao još 32 paketića droge ketamin (ukupno oko 194,9 grama), dva paketića kristalne tvari karakteristične za drogu MDMA (ukupno oko 126,7 grama), 392 tablete Ecstasy, a navedenu je drogu također namjeravao prodavati, kao što ju je i ranije prodavao na plažama u Novalji. Osnovano se sumnja da se prodajom domogao iznosa od 42.600 kuna, 3.585 GBP i 1.870 eura koji je pronađen kod njega i oduzet mu.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...