Dugo najavljivana nova opcija Facebooka i Instagrama je stigla

Poznate društvene mreže uvode alate pomoću kojih će korisnici moći bolje kontrolirati koliko vremena troše na njima, a nude se i dodatne mogućnosti za kontrolu dječjeg sadržaja.

Facebook i Instagram uvode alate koji bi trebali pomoći korisnicima kontrolirati vrijeme koje provode na društvenim mrežama. Alati bi trebali omogućiti ljudima da sami ograniče vrijeme korištenja aplikacija, privremeno ih učine ‘nijemima’, te da mogu vidjeti koliko su vremena na njima potrošili, piše Guardian.

‘Dobro utrošeno vrijeme’

“Razvili smo ove alate na temelju suradnje i inspiracije vodećih stručnjaka za mentalno zdravlje, organizacija, akademika, našeg vlastitog ekstenzivnog istraživanja i poruka od naše zajednice”, rekli su u objavi na blogu David Ginsberg iz Facebooka i Ameet Ranadiveiz Instagrama. “Želimo da vrijeme provedeno na Facebooku i Instagramu bude namjerno, pozitivno i inspirirajuće. Nadamo se da će ovi alati pružiti ljudima više kontrole nad vremenom koje provode na našim platformama, kao i potaknuti razgovor između roditelja i tinejdžera o on-line navikama koje su dobre za njih.”

Alati će biti na stranici s postavkama Facebooka i Instagrama pod nazivima ‘Vaše vrijeme na Facebooku’ i ‘Vaša aktivnost’.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg objavio je kako će se pobrinuti da “vrijeme provedeno na Facebooku bude dobro utrošeno. I konkurencija tjera Facebook da bude brži. I Google i Apple su najavili slične planove, no u nadolazećim varijacijama svojih operativnih sustava iOS i Android.

I Apple i Google imaju i mogućnost pod nazivom ‘dobro potrošeno vrijeme’ koje omogućuje roditeljima ograničavanje svojoj djeci količine vremena na društvenim mrežama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...