Evo što Ministarstvo turizma kaže o homofobnoj diskriminaciji brazilskog para u Zadru

Index se za komentar o homofobnoj diskriminacije bračnog para iz Brazila jučer obratio i Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ) i Ministarstvu turizma.

Dobili su jutros njihovu reakciju koja glasi: “Hrvatska je prepoznata kao zemlja dobrih domaćina te nam je žao ukoliko je bilo tko od naših gostiju doživio neugodnost. Svi turisti su dobrodošli u Hrvatsku i naša je želja da se osjećaju sigurno te da iskuse sve ljepote i bogatstva koje Hrvatska kao jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija ima i nudi.”

Unatoč konkretnom pitanju o homofobnom slučaju iz Zadra, institucije nadležne za hrvatski turizam u svojem očitovanju za Index uopće nisu izrijekom spomenule da su gosti iz Brazila doživjeli diskriminaciju po osnovi seksualne orijentacije, što je inače zabranjeno po hrvatskim zakonima, niti su jasno osudili homofobiju. Zapravo je riječ o uobičajenom načinu reagiranja iz HDZ-ove vlasti, koja uvijek sve osuđuje općenito, a rijetko adresira konkretan problem.

Podsjetimo, na čelu HTZ-a je riječki HDZ-ovac Kristijan Staničić, a na čelu Ministarstva turizma HDZ-ovac Gari Cappelli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...