FOTO Po uzoru na Šimu Vrsaljka dječak iz Brazila licem leži na hrvatskoj zastavi

Fotografija na kojoj Šime Vrsaljko nakon polufinalnog ogleda Hrvatske i Engleske licem leži na hrvatskoj trobojnici na travnjaku nogometnog stadiona Lužnjiki u Rusiji je obišla svijet.


Po uzoru na našeg Vatrenog, nogometni klub Vila Croácia iz dalekog Rio de Janeira odlučio je ovjekovječiti jednu svoju pobjedu istim primjerom.

Brazilski dječak u kockastom hrvatskom dresu, koji igra za klub Vila Croácia, na travnjaku u Rio de Janeiru je legao na travu i naslonio glavu, poput Šime Vrsaljka, na hrvatsku trobojnicu te dostojanstveno proslavio svoj san – pobjedu za osvojeno treće mjesto na nogometnom turniru u Riju.

Fotografijom dječaka s hrvatskom zastavom, objavljenom na stranicama Vile Croácia, mladi Brazilci koji su zaljubljenici u Hrvatsku, su oduševili brojne poklonike Brazila. Vjerujemo kako će posredstvom Fenixa oduševiti i brojne Hrvate diljem domovine i svijeta te kako će im se netko javiti za novu donaciju hrvatskih dresova.

Kao što je Fenix već u više navrata pisao, nogometni klub Vila Croácia iz Ria je 60-ih godina prošloga stoljeća osnovao hrvatski misionar iz Hercegovine. Htio je brazilske dječake kroz igru nogometa sačuvati ih od loših utjecaja života u faveli.

 

Danas klub broji 120 dječaka i stalno nastupaju u prepoznatljivim hrvatskim kockastim dresovima, piše Fenix-magazin.

Foto: Vila Croácia

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...