Grad donio odluku; Ograđuju se bedemi od stare tehničke do hotela Bastion

Grad je donio odluku! Radi mjera sigurnosti, potvrđuje nam pročelnik Šime Erlić, na bedemima od stare tehničke škole do hotela Bastion, postavlja se zaštitna ograda.

Nažalost, ovaj pothvat podrazumijeva ograđivanje Muraja gdje uskoro niče i šetnica, ali ne i predija Perivoja kraljice Jelene Madijevke gdje smo proteklog tjedna svjedočili stravičnoj pogibiji 21-godišnjeg muškarca.

Moram napomenuti da ova odluka nije uvjetovana zadnjim događajem, već je rezultat pregovora koji traju zadnjih godinu dana. Sastali su se, između ostalog arhitekti i konzervatori koji su dali zeleno svjetlo za postavljanje ograde na povijesnim bedemima, a u svrhu sigurnosti. Raspravljalo se o izgledu, a kako bi ista što manje narušavala izgled samih bedema i okoliša. Na Muraju uskoro niče šetnica, očekujemo veći protok ljudi, pa i djece koja će ovdje prolaziti i igrati se, stoga je ovaj potez bio nužan. Što se tiče Perivoja kraljice Jelene za sada nema odluke o ograđivanju bedema, ali to nije moja domena rada pa mi je više od toga nezgodno komentirati, kaže nam Erlić.

Prije smrti Nizozemca, 2015. s bedema na Muraju poginuo je 30-godišnji Švicarac. Iste godine s bedema u Parku kraljice Jelene pao je 27-godišnji Osječanin. Sa zidina preko puta Elektre 32-godišnji Irac te s Muraja 33-godišnji Francuz.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...