Grdović: “Modrić pjeva najgore, Šime je vrhunski zabavljač, a u Rusiji sam proveo najstrastveniju noć u životu s mojom Brankicom”

Ovo ljeto definitivno je u znaku Mladena Grdovića. Zadarski glazbenik ove godine slavi četrdesetu obljetnicu glazbene karijere, a samo tijekom ljeta imao je više od pedeset nastupa.

– Koncert u povodu proslave četrdesete godine moje karijere održat će se na Višnjiku u dvorani ‘Krešimir Čosić’ u organizaciji moje agencije Lupo music – kaže Grdović za Jutarnji, koji je prvu gitaru dobio na poklon od oca kada je imao šest godina.

Kao tinejdžer neko se vrijeme dvoumio između glazbene i sportske karijere. Današnji veliki navijač Hajduka i naše nogometne reprezentacije kao klinac je igrao nogomet, a okušao se i u plivanju, veslanju i trčanju. U mladosti je bio reprezentativni kormilar, a doma ima tridesetak zlatnih medalja s brojnih europskih prvenstava. No, onda je ipak prevagnula glazba.

– To sam ja: sport i glazba – uz smijeh govori Grdović, čija je pjesma “Nije u šoldima sve” ovog ljeta postala neslužbena himna naše nogometne reprezentacije.

– Naravno da mi je bilo drago kad sam čuo da su upravo moju pjesmu momci pjevali u Rusiji. A, sad, da me iznenadilo, i nije previše. Ja sam s tim momcima oduvijek jako vezan. U našoj reprezentaciji igrala su četiri moja Zadranina, s kojima sam veliki prijatelj. Ti dečki su jako vezani za mene, a i ja za njih. Evo, s Lukom Modrićem, kojem sam svirao i na piru, čujem se svakodnevno. Zato me i nije šokiralo kad me jedne večeri nazvao Danijel Subašić i rekao mi: ‘Mladene, dolazi s gitarom u Rusiju’ – govori glazbenik koji je na Svjetsko prvenstvo otputovao u pratnji svoje suprugeBranke, također velike nogometne navijačice. Time je ujedno i začepio usta svima onima koji su tvrdili da se njih dvoje razvode.

– Svi mi imamo krize u životu, pa onda i u braku. Svi imamo uspone i padove. Nije lako trpjeti pjevače, neuredan je to život, to su stalna putovanja. Evo, neki dan sam rekao da ljeto uglavnom provodim na autoputu. Prosječno nastupam tri do četiri puta tjedno, moj tjedan je: spavanje, vožnja, autoput, auto, nastupi. Baze su mi automobili i hoteli. Ali, moja glavna baza je moja Branka. To je žena za koju bih napravio sve na svijetu. Mi se volimo, nas nitko neće razvesti, nas dvoje rođeni smo jedno za drugo – kaže Grdović, koji je s Brankom proslavio ulazak Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

– Kako smo proslavili? Nije baš sve za novine. Ali, reći ću vam da smo Brankica i ja proveli najstrastveniju noć u životu u hotelu u Moskvi nakon polufinala kad je Hrvatska ušla u finale Svjetskog prvenstva u nogometu – otkriva Grdović, kojeg kao čovjeka s dugogodišnjim bračnim stažom – Branka i on vjenčali su se 1996. godine u Las Vegasu, a kum im je bio Stojko Vranković – pitamo koja je formula za uspješan brak.

– Treba biti zaljubljen, međusobno se poštivati i tolerirati – kaže pjevač koji je 28. srpnja proslavio šezdeseti rođendan.

– Proslavio sam rođendan radno sa svojom grupom Romantic u Rogoznici, a gradonačelnica me iznenadila na pozornici velikom tortom i šampanjcem – govori slavljenik, koji je i u Rogoznici otpjevao “Nije u šoldima sve”, omiljenu pjesmu naših nogometaša. Tko među našim sportašima najbolje pjeva?

– Vedran Ćorluka. Sjajan je i Šime Vrsaljko, on je i fenomenalan zabavljač. A tko ne pjeva baš najbolje? Recimo to ovako: pjevačku karijeru ne bih savjetovao izborniku Daliću, kao ni mom prijatelju Luki Modriću – smije se Grdović, kojemu je ovog ljeta objavljen album “Dueti”. Zanimljivo je da je i njegov prvi pravi veliki nastup bio uz Gabi Novak 1978. godine, i to na nagovor Arsena Dedića koji je radio glazbu za dramsku seriju “Zadarski memento”. Otada do danas Grdović je snimio brojne duete: s Bepom Matešićem, Matom Bulićem, Duškom Lokinom, Jasminom Stavrosom, Vinkom Cocom, Mejašima… Na kompilaciji “Duet” nalazi se i hit “Mi imamos mnogos problemos” što ga je Mladen otpjevao sa svojim velikim prijateljem Tomislavom Ivčićem, s kojim je zajedno nastupao u bendu Duo pegla.

– Kazeta s tom pjesmom prodana je u četiristo tisuća primjeraka. Od tog honorara kupio sam prvi auto, polovnog Mini Morrisa – prisjeća se Grdović, koji će ovo ljeto pamtiti i po jednom tužnom događaju, piše Jutarnji list.

– To je, naravno, odlazak Olivera Dragojevića. Oliver je jedan jedini i veže me veliko prijateljstvo uz njega. Od kada ga nema više među nama, na svakom svom nastupu pjevam njegovu pjesmu ‘Oprosti mi, pape’ – kaže Mladen Grdović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...