Homofobija u zadarskom oglasniku; “Tko bude isticao svoju bolesnu orijentaciju, bit će izbačen iz grupe”

Čini se da je netko od administratora grupe svoje homofobne stavove odlučio predstaviti kao stavove grupe. Ne može se generalizirati, no pojedinci u Zadru baš svim silama žele vratiti u kameno doba. Nakon prošlotjednog sramotnog skandala u kojemu je zadarski iznajmljivač odbio iznajmiti apartman gej paru iz Brazila, jučer se pak otkrilo za bizarnu akciju kršćanskih fundamentalista u kojemu pokreću peticiju da svaki iznajmljivač može zabraniti najam gej ljudima, donosi RTL.

No, Zadar je sad otišao korak dalje. Naime, u opisu zadarskog Facebook oglasnika Buvljak online – Zadar stajala je homofobna poruka namijenjena svim pripadnicima LGBT populacije.

“Svi pripadnici LGBT (itd) grupacija, koji budu javno isticali svoju bolesnu seksualnu orijentaciju, kao i svi koji takve budu podržavali, biti će izbačeni iz grupe bez ijednog upozorenja”, stoji u informacijama o grupi. Istog dana kada je Facebook stranica “Seksizam naš svagdašnji” upozorila na navedeni sadržaj, uklonjena je homofobna poruka iz informacija o grupi, a čitav je sadržaj tih informacija promijenjen.

Sada u njima stoji niz pravila koja se doista tiču samog oglasnika. Čini se da je netko od administratora grupe svoje homofobne stavove odlučio predstaviti kao stavove grupe. To potvrđuje i jedna kasnija objava stranice Seksizam naš svagdašnji. Objavili su, kako tvrde, poruku jednog od administratora osobi koju je percipirao kao lezbijku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...