I Modrić se oprašta od reprezentacije do kraja tjedna?!

Kapetan Hrvatske i najbolji igrač nedavnog SP-a, do kraja tjedna napravit će isto što i Ćorluka i Mandžukić, doznaje se iz krugova bliskih Modriću.

Playmaker Reala i Hrvatske za manje od mjesec dana navršava 33 godine, a da će se nakon 113 utakmica i 14 golova za reprezentaciju oprostiti od nacionalne momčadi, dao je naslutiti nakon finala SP-a-

Tada je na pitanje hoće li i dalje igrati za reprezentaciju odgovorio:

“Budućnost reprezentacije je blistava. Treba proći nekoliko dana i odmoriti se. Brzo će doći nove utakmice, ali bolje je odlučiti nakon tjedan ili deset dana, nego sada nakon ovog meča.”

S obzirom na to da mu je tjedne nakon SP-a obilježila senzacionalna mogućnost da nakon šest godina napusti Real i ode u Inter, Modrićev odlazak u reprezentativnu mirovinu pao je u drugi plan, piše Index.hr.

Jer samo se govorilo i pisalo o neočekivanoj prvoj zvijezdi prijelaznog roka, a Modrić i njegova svita svu energiju i vrijeme ulagali su u pregovore s Interom s jedne, te oko poboljšanja ugovora s Realom s druge strane.

Ali, nakon što je Modrić velikim interesom Intera i svojom “željom za novim izazovima” izborio novi, daleko bolji ugovor s Realom, koji mu je zadnji ugovor karijere, u fokus mu se vraća Hrvatska.

Modrić je nakon 12 godina u reprezentaciji bez značajnijeg uspjeha, konačno u jeseni vlastite i karijere ostalih nositelja, Hrvatsku odveo do vrha.

Generaciju koja je tek na svom kraju dala ono za što je odavno bila sposobna, vukao je do finala SP-a, za što je dobio Zlatnu loptu kao najbolji igrač prvenstva.

U Rusiji je za Hrvatsku igrao i izgledao onako kako to već godinama radi u Realu, kao najbolji veznjak svijeta. Odlično je organizirao igru Hrvatske, vodio je prema najvećem uspjehu u povijesti, pri čemu je tri puta uzabran za igrača utakmice (Nigerija, Argentina, Rusija), dva gola je postigao, jedan namjestio, a pogodio je i oba puta u dramatičnim raspucavanjima penala u osmini finala i četvrtfinalu.

Uzimajući u obzir sve ovo, kao i da je na kraju izabran za najboljeg igrača SP-a i da je duboko s pogrešne strane 30-ih, odlazak iz reprezentacije nameće se kao logična odluka, zaključuje Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...