Inspekcija utvrdila; Građevinski materijal u Murvičkoj ulici drobio se bez dozvole

Inspekcija zaštite okoliša utvrdila je da izvođač radova u Murvičkoj ulici nije imao dozvolu za drobljenje građevinskog materijala na što su se žalili građani, a po čijoj je dojavi inspekcija izašla na teren.

” Temeljem zaprimljene pritužbe građana na prašenje i buku izazvanu radom drobiličnog postrojenja na č.z. 4933/3 k.o. Zadar, inspekcija zaštite okoliša je obavila inspkecijski nadzor na predmetnoj lokaciji na dan 7. kolovoza 2018. godine. U nadzoru je utvrđeno da je na predmetnoj čestici zemlje bila djelomično izgrađena stambena zgrada koja se zbog štete nanesene poplavama u 2017.g. morala rušiti. Objekt je rušen u periodu od mjeseca prosinca 2017. do ožujka 2018., nakon čega je na lokaciji nadzora ostalo privremeno uskladišteno cca 12.000 m3 otpadnog građevinskog materijala.

U svrhu izvođenja radova uklanjanja navedene građevine, ugovorno je obveza rušenja građevine, odvajanja armature od betona i usitnjavanje betona, prenesna s izvođača radova tvrtke Krekić Avangard d.o.o. iz Zadra na podizvođača radova tvrtku V.D.M.PROMET d.o.o. iz Zagreba. Slijedom navedenog, tvrtka V.D.M.PROMET d.o.o., Zagreb je na gradilište dopremila mobilno drobilično postrojenje, te je nakon odvajanja armature od betona, u periodu od 1. srpnja do dana nadzora obavljala radove drobljenja otpadnog betona na lokaciji gradilišta, koje je okruženo stambenim zgradama, što je uzrokovalo buku i prašenje.

Za obavljanje navedene djelatnosti obrade građevinskog otpada tvrtka V.D.M.PROMET d.o.o. Zagreb nije ishodila Dozvolu sukladno odredbama članka 86. i 87. Zakona o održivom gospodarenju otpadom, te je ista upozorena da drobljenje građevinskog otpada ne može obavljati na toj lokaciji bez propisane dozvole, što je stranka prihvatila izjavom na zapisnik da neće vršiti drobljenje građevinskog otpada na lokaciji gradilišta bez dozvole. Nadalje je stranka upućena na obvezu poduzimanja mjera za obaranje prašine na manipulativnim površinama na gradilištu u svrhu smanjenja prašenja u okoliš”.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...