Cestitka_Uskrs

Jak vjetar usporava promet kod tunela Sv. Rok

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na gradskim prometnicama i obilaznicama, glavnim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, Krčkom mostu, na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima kao i na pojedinim graničnim prijelazima.

Na naplati Lučko u oba smjera nema dužih čekanja, kraj naplatne postaje Bregana u smjeru Slovenije kolona je oko jedan kilometar, a prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije, kolona vozila koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon dugačka je oko dva kilometra.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet u mjestu Promajna između Baške Vode i Makarske, a obilazak je preko Dubaca i Šestanovca.

Od 12 do 23 sata na snazi je zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...