Jandroković o svom novom pomoćniku: “Dok nema presudu, Kalmeta može biti moj pomoćnik”

Božidar Kalmeta upravo u HDZ-u doživljava svojevrsnu rehabilitaciju jer je izabran za jednog od tri pomoćnika glavnog stranačkog tajnika Gordana Jandrokovića i zadužen za hrvatski jug.

Pozicija srednjeg ranga Dolaskom Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a Božidar Kalmeta nije bio kandidat ni na listi za Sabor na parlamentarnim izborima 2016. godine niti na lokalnim izborima godinu kasnije, premda je dotad bio zadarski gradonačelnik, jer je opterećen sudskim procesima u slučaju Remorker i Fimi medija.

Iako je Predsjedništvo HDZ-a prekjučer jednoglasno odlučilo o trojici pomoćnika – Kalmeti, Josipu Šariću i Stjepanu Adaniću – jučer su pojedini članovi vodstva HDZ-a komentirali da je rehabilitacija Kalmete loša ideja koja će štetiti HDZ-u.

Zagrebački HDZ-ovac Ivan Ćelić na Twitteru jučer je pak napisao “što više kaznenih prijava, to veći uspjeh u političkom životu Hrvatske. Kud plovi ovaj brod…” očito aludirajući na Kalmetu.

Ne ide mi u glavu što im je trebalo to s Kalmetom – komentirao je neslužbeno jedan član Predsjedništva. Gordan Jandroković za Večernji je list pak objasnio zašto je izabrao baš tu trojicu pomoćnika i zašto je izbor pao i na Kalmetu.

Tražio sam iskusne ljude koji će imati koordinacijske pozicije i koji će svakodnevno biti u kontaktu s terenom te rješavati situacije za koje neće biti potrebno posredovanje glavnog tajnika ili predsjednika HDZ-a. Božidar Kalmeta nije se kandidirao ni za državnu ni za lokalnu funkciju nego je dobio srednje rangiranu stranačku poziciju, uz to što je i šef HDZ-a Zadarske županije. Dokle god u njegovu slučaju nema pravomoćne sudske presude on može obavljati taj posao. Nije potrebno da Kalmeta bude u izolaciji jer postupci protiv njega traju deset godina, osim toga riječ je o stranačkoj, a ne o državnoj poziciji – rekao je Jandroković koji je na kritike članova Predsjedništva o izboru Kalmete odgovorio da je on jednoglasno prihvaćen.

Na funkciji od 1. rujna

Kalmeta će koordinirati sedam dalmatinskih (primorskih) županija, Josip Šarić, gradonačelnik Otoka, pet slavonskih plus Bjelovarsku i Sisačko-moslavačku, a Stjepan Adanić, bivši Tuđmanov vojni savjetnik, šest županija sjevera Hrvatske i Grad Zagreb.

Nove će pozicije pomoćnici preuzeti 1. rujna. Gordan Jandroković smatra kako će izbor spomenute trojice pridonijeti jačanju HDZ-a, piše Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...