Jesenski rok; Buduće studente u Zadru čeka još 709 slobodnih mjesta, pogledajte o kojim se studijima radi

Na jesenskom roku za upis studenata na Sveučilištu u Zadru ostalo je 449 slobodnih mjesta na redovitim studijima te 260 na izvanrednim preddiplomskim studijima. Na redovitim studijima najveći broj namijenjen je učenicima koji su položili ispit državne mature, uz manji broj mjesta za strane državljane i kandidate koji su maturirali prije 2010. godine, dok je na izvanrednim studijima više mjesta ostalo za upis temeljem razredbenog postupka.

U jesenskom roku primaju se prijave za studij Sestrinstva, na kojem su raspoloživa 32 mjesta. Od drugih jednopredmetnih studija najviše je mjesta ostalo na Učiteljskom studiju u Gospiću (30), Brodostrojarstvu i tehnologiji pomorskog predmeta (21), Hrvatskom jeziku i književnosti (18), Informacijskim znanostima (14), Arheologiji te Primijenjenoj ekologiji u poljoprivredi (po 14), Menadžmentu (11) itd. Od dvopredmetnih studija po broju slobodnih mjesta prednjače Njemački jezik i književnost (37), Povijest umjetnosti (31), Latinski jezik i rimska književnost (29), Filozofija (23), itd.

Na izvanrednim preddiplomskim sveučilišnim i stručnim studijima u drugom upisnom roku ostalo je mjesta na mnogim atraktivnim studijima kao što su Nautika i tehnologija pomorskog prometa, Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog predmeta, Podvodne znanosti i tehnologije, Kultura i turizam, Informacijske tehnologije… Popis svih slobodnih mjesta dostupan je na internetskoj stranici Sveučilišta u Zadru (http://www.unizd.hr/upisi-na-sveuciliste/preddiplomski/2018-19/upisi-u-prvu-godinu).

Prijave za studijske programe moguće su putem stranice Postani student od 24. srpnja, a trajat će do 19. rujna u 15:59 sati. Upisi pristupnika koji u jesenskom roku ostvare pravo na upis na Sveučilištu u Zadru obavljat će se od 20. do 24. rujna u tajništvima odjela (jednopredmetni) te Uredu za preddiplomske i diplomske studije (dvopredmetni studiji).

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...