Letačka posada iz Zemunika u akciji prevoženja srca za transplataciju do KBC Dubrava

Letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera  (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je danas u srijedu 1. kolovoza 2018. sa helikopterom Mi-8 MTV u akciji prevoženja organa za transplantaciju iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Akcija je započela jutros rano kada je najprije letačka posada poletjela sa letjelišta Pleso do helidroma KB Dubrava gdje je preuzela liječnički tim i nastavila dalje let prema Zemuniku.

Kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević kazala je kako je odmah nakon slijetanja u bazu Zemunik  liječnički tim sačekalo vozilo Opće bolnice Zadar gdje obavljena sva priprema za preuzimanje organa za transplantaciju.

„Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je kao da prevozite jedan novi život i naravno cijela naša posada ispunjena je zadovoljstvom i ponosom što dajemo svoj doprinos u plemenitoj misiji spašavanja ljudskih života“.

Uz bojnicu Radošević letačku posadu još su činili kopilot natporučnik Stjepan Previšić te tehničar letač satnik Stipe Kršinić dok je transplantacijski tim KB Dubrava za transplantaciju srca predvodio je prim.dr.sc. Robert Blažeković.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...