Livaković: “Danijel mi nije samo uzor, on je meni kao drugi otac”

Nakon deset godina u, kako kaže Danijel Subašić, najdražem dresu, jedan od junaka u pohodu na povijesno srebro prepustit će mjesto mlađima i s 33 godine reći zbogom Vatrenima.

“Najlipši dres na svijetu”

“Najvažnije od svega je da sam ispunjen i sritan čovik što sam moga igrati za moju domovinu i najlipši dres na svitu. Svi do jednoga smo budni sanjali tijekom onih nevjerojatnih dočeka. To su bili najlipši, najemotivniji trenuci moje karijere”, napisao je Subašić.

U Rusiji je protiv Danske obranio tri jedanaesterca, odveo Vatrene u četvrtfinale i upisao se u povijest kao tek drugi vratar koji je na mundijalu obranio tri penala.

Subašić reprezentaciju napušta nakon 44 nastupa. Debitirao je 2009. godine. Na mjestu prvog vratara zamijenio je Stipu Pletikosu i čuvao mrežu na euru u Francuskoj prije dvije godine te na putu do povijesnog srebra u Rusiji. Zna kako je vrataru čekati svoj red u reprezentaciji.

“Možda sam mogao još jedan ciklus odigrati, ali to bi možda bilo previše. Ovako želim da moji dragi kolege koji čekaju svoju priliku ostvare svoje snove kao što sam i ja ostvario igrajući za Hrvatsku”, prenosi Gol.

Kalinić i Livaković biranim riječima govorili o Subi

Koliko će im Danijel nedostajati priznaje jedan od najmlađih u redovima vatrenih, vratar Dinama, također Zadranin Dominik Livaković.

“On je savršena osoba doslovno i jako će nedostajati zbog atmosfere u reprezentaciji. To će najviše nedostajati kod njega. To veselje.Kad ga vidiš odma se smiješ. Mogu reći on je meni ko drugi otac. Puno sam naučio od njega, i sa savjetima i ovako izvan reprezentacije i on mi je jedan od najvećih uzora”.

Na društvenim mrežama lijepim riječima počastili su ga i drugi suigrači.

“Neopisivo mi je drago bilo igrati s čovjekom poput tebe koji je uvijek nasmijan, pozitivan i veseo, a uz sve to odličan golman”, napisao je Lovren.

“Hvala ti što si mi čuvao leđa sve ove godine od mlade pa do ove stare reprezentacije, hvala ti što si naše greške pretvarao u velike obrane…veliki si vratar, ali još veća ljudina”, napisao je Ćorluka.

“Hvala ti na pozitivnoj energiji koju si prenosio”, napisao je Vrsaljko.

Njegov nasljednik je Lovre Kalinić. Ovako je govorio u nedavnom intervjuu za Novu TV.

“Ja sam spreman, ali kažem Subašić je i dalje broj 1 i dok je god tako ja znam svoje mjesto u reprezentaciji. Ali, naravno da sam uvijek spreman na izazov”, govorio je Kalinić ranije u ovom mjesecu.

“Imao je jako težak put i pokazao je koliko je velik čovjek”

Danijelov prijatelj iz djetinjstva Danilo smatra da je Subašić zauzeo mjesto među zadarskim sportskim herojima.

“Imao je jako težak put. Kad smo bili mali on je rekao da mu je san zaigrati za hrvatsku reprezentaciju i na kraju je to doživio i ovaj uspjeh na vrhuncu karijere i rekao da je dosta i da daje priliku mlađima tako da je i tu pokazao koliko je veliki čovjek”, rekao je Danijelov prijatelj iz djetinjstva Danilo Paunović.

Subašić će i dalje braniti za francuski Monaco, no u priopćenju kaže kako se sva klupska natjecanja ne mogu ni blizu usporediti s igranjem za hrvatsku reprezentaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...