Lucija Mijolović sa Svjetskog prvenstva za plivače s down sindromom vratila se s novim osobnim rekordom

Nakon uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu 2017.g. u Parizu, na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kanadi pod hrvatskom je zastavom zaplivala Lucija Mijolović iz PK Zadar. Natjecanje se odvijalo u Truru, Nova Scotia, Kanada, od 19.07. do 26.07.2018., a kroz 5 dana natjecanja Lucija je nastupila u 8 kvalifikacijskih utrki. Zemlje koje su nastupale: Brazil, Meksiko, Argentina, Kostarika, Rusija, Italija, Danska, Albanija, Hrvatska, Hong Kong, Španjolska, Irska, Australija, Velika Britanija, Japan, Francuska, Makao, Estonija, Rumunjska, Portugal, Gibraltar, SAD, Kanada i Južna Afrika. Rušili su se rekordi, i svjetski i europski, svirale su se himne najjačih nacija u plivanju osoba s Down sindromom a Lucija ju u pratnji trenerice Danijele Kurtin došla do novih osobnih rezultata.

Najbolji nastup imala je na 100m slobodno gdje je spustila vrijeme za 4 sekunde i sa 1: 43:03 zauzela 22. mjesto u konkurenciji 44 plivačice. Na 200m prsno bila je 12., na 200m mješovito 15.a nadomak finala bila je na 50m prsno gdje je zauzela 11.mjesto. Na 50m slobodno bila je 24.a u konkurenciji 53 plivačice, na 100m prsno zauzela je 14.mjesto, na 50m leđno 35.mjesto a na 100m mješovito, sa novim najboljim rezultatom (1:51.73) zauzela je 17.mjesto u svijetu. Usprkos jako teškoj sezoni treniranja, Lucija je opet pomakla svoje granice i iz njenog Kluba joj zajednički čestitaju.

Veliki je uspjeh plivača koji brane boje Hrvatske na velikim natjecanjima i promiču plivanje i bavljenje sportom kod osoba sa DS. Dok se svjetska udruga plivača sa DS bori da se ovi plivači priznaju i u Olimpijsku kuću, ekipi iz Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom te klubovima koji promiču plivački sport za osobe sa DS preostaje i dalje uporno i vrijedno raditi. Za odlazak na ovo natjecanje iz PK Zadar zahvaljuju Hrvatskom olimpijskom odboru, gradu Zadru, Zadarskoj županiji i ŠRC Višnjik, priopćili su iz PK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...