Meteorolozi upozoravaju: Nipošto nemojte putovati u nedjelju, očekuje nas jako loše vrijeme

Gužve, kolone, udarni posljednji vikend kolovoza, a onda uz sve to još i oluja uz razornu buru koja će zagorčavati promet na moru i asfaltu. Sve to nas očekuje danas i sutra.

Gužve i kolone su na svim autocestama u smjeru unutrašnjosti, kao i na graničnim prijelazima na izlasku iz Hrvatske. Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je bila oko 12 kilometara, na naplati Trakošćan u smjeru Slovenije šest kilometara. Ipak, najgore je na Krčkom mostu s kojeg se kolona protezala oko 16 kilometara. Promet uz gužve usporavaju i padaline. Mokri su i skliski kolnici, a stiže i snažna bura s orkanskim udarima, javlja RTL.

Kroz naplatne kućice na Lučkom danas je do 18 sati prošlo 27.500 tisuća automobila, a na istom mjestu je ušlo 29.500, a većinom su to strane registracije. Još jedan udarni vikend na Lučkom je uzrokovao gužvu od jutra.

Posljednji ovosezonski udarni turistički vikend u kombinaciji s lošim vremenskim uvjetima stvorio je zastoje u cijeloj hrvatskoj. Najgore je bilo u Istri.

Stalno usporavanje, nervoza i nepregledna kolona automobila pred ocima i danas su bili neizostavni dio ljetne priče s autoceste.

“Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija gdje u jutarnjim satima imamo kolone preko deset kilometara na izlazu iz Hrvatske. Prava smjena turista, udarni vikend”, kaže Andrej Prosoli iz Hrvatskog autokluba.

Osim na izlazu Lučko gdje se kolona nije smanjivala ispod šest kilometara, otežano, u 10-kilometarskoj koloni u pokretu vozilo se između Zadra i Sv. Roka, a gužva je cijeli dan i u splitskoj trajektnoj luci .

U takvim uvjetima nestrpljivost i nervoza su glavni neprijatelji, a putnici imaju različite metode za smirenje.

Promet je pojačan bio i u smjeru mora, a prema kraju dana i sutra očekuje nas ista slika.

“Tijekom cijelog vikenda su mogući zastoji i kolone. Ima dosta izvanrednih situacija, prometnih nesreća, vozila u kvaru zbog kojih se stvore višekilometarske kolone. Svi oni koji krenu na put preko vikenda neka dobro prate prometnu situaciju i dobro se informiraju prije samog puta”, upozorava Prosoli.

Dakle, naoružajte se strpljenjem i dobrim raspoloženjem. Od živciranja koristi ionako nema, samo štete.

Danima stižu upozorenja da se u nedjelju ne kreće na put jer nas očekuje jaka kiša i još jači udari bure. Sutra se također očekuje navala na hrvatske ceste. Meteorolozi upozoravaju na jako nevrijeme i upozoravaju one koji ne moraju na put da ga prolongiraju za ponedjeljak ili utorak kada se očekuje smirivanje vremena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...