Od danas meteorolozi najavljuju još toplije vrijeme

U nekim područjima postoji opasnost od toplinskog vala koji može negativno djelovati na zdravlje ljudi.

Nakon dva nestabilna dana uz česte pljuskove osobito u unutrašnjosti, vrijeme tijekom vikenda i u većem dijelu novoga tjedna bit će stabilnije, ali ne sasvim stabilno, pa će se u prognozama i dalje spominjati rijetki poslijepodnevni pljuskovi, najčešće u gorju.

Temperatura će biti u porastu, time i opasnost od toplinskog vala koji u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu gotovo i nije popustio, dapače, sve je vjerojatnije da će se zadržati i u sljedećem tjednu.

Na kopnu idućih dana većinom sunčano uz slab vjetar, vruće, a mnogima i sparno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka tek će rijetko biti kratkotrajnih poslijepodnevnih pljuskova, uglavnom u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. Opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje za vikend će postojati u unutrašnjosti Dalmacije, a početkom tjedna i drugdje, javlja HRT.

Na Jadranu se pak toplinski val podjednakog intenziteta nastavlja, noću često vrlo toplo, a danju vruće. Prevladavat će sunčano vrijeme uz većinom slab vjetar, promjenljiva smjera, a umjerene će bure biti uglavnom još u nedjelju ujutro na sjevernom dijelu.

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, bit će vrlo visok pa ne zaboravite kvalitetno se zaštiti i prilagoditi se preporukama, pogotovo ako ste osjetljivije kože i boravite dulje izvan “debele” hladovine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...