Ovo je sladoled od čokolade koji možete napraviti bez aparata

Za pripremanje sladoleda ne trebate biti majstor slastičarstva, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept, piše Zadovoljna.

SASTOJCI ZA SLADOLED OD ČOKOLADE:

– 200 g tamne čokolade
– 5 žumanjaka
– ½ šalice šećera
– 500 ml mlijeka

PRIPREMA:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmiješajte žumanjke i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanjke lagano dodavajte mlijeko i miješajte.

3. Smjesu prebacite u maleni lonac te dodajte otopljenu čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, te skinite s vatre prije vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smjesu koja se već lagano stisnula i brzo je promiješajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovno je izvadite i ponovite postupak te vratite u zamrzivač i pustite još sat i pol dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbjeći ćete stvaranje kristalića leda i dobit ćete ukusan kremasti sladoled.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...