Pet recepata za gin tonic koji će vas osvježiti tijekom ljeta

Gin tonic ovog ljeta osvježite sokom od jabuke ili pak od bazge, dodajte mu naranče ili ruže ili pak posegnite za klasičnom kombinacijom obogaćenom svježim krastavcima.

Gin tonic s jabukom i ružmarinom

Klasičnoj kombinaciji gina i tonica dodajte svježi sok od jabuka i sve prelijte preko leda i grančice ružmarina koja će piću dati aromu, a ipak će ostati suptilna i nenametljiva.

Gin tonic s bazgom

Sok od bazge je savršeno ljetno bezalkoholno piće, ali ga možete dodati i u gin tonic. To će piću dati sasvim drugačiju notu i bit će još svježije, a ako vam ta kombinacija zvuči preslatko, “razbijte” je s malo limunovog soka.

Gin tonic s mentom i narančom

Ova je kombinacija idealna za ljeto jer istovremeno nudi slatkastu naranču i vrlo osvježavajuću mentu. Sok naranče iscijedite u gin tonic, dok mentu, kao i ranije spomenut ružmarin, ostavite  ugrančici i tako poslužite u čaši

Gin tonic sa svježim krastavcem

Dok se u većini hrvatskih kafića gin tonic još uvijek poslužuje uz limun, pronalaženje mjesta koje nudi klasični gin tonic sa svježim krastavcima pravi je pothvat. Zato sami pripremite gin tonic kod kuće i poslužite ga uz raskošan i osvježavajuć svježi krastavac.

Gin tonic s ružom i medom

Malo meda će ovom ljetnom piću dati slađu notu i razblažit će osjećaj alkohola, a ružina voda će mu pak dati sasvim novi okus i podignuti ga na razinu pravog dekadentnog pića. Ovo je još jedna sjajna kombinacija koju vrijed isprobati dok ljetni dani još traju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...