Pijan jurio kroz Rtinu 154 kilometara na sat pa kažnjen s 11 tisuća kuna

U petak oko 16 sati na DC 106 u Rtini,  policijski službenici Postaje prometne policije Zadar Zadarske su službenim vozilom – presretač, snimili 31-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja VW Golfom (ZG) brzinom od 154 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h, kojom prilikom je nepropisno pretjecao pod utjecajem alkohola od 1,13 g/kg.

Vozaču je kažnjen novčanom kaznom od 11.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 7 mjeseci.

U petak oko 15.50 sati u Šopotu, 56-godišnji vozač je upravljao VW  (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,44 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 1231 vozilo i vozača, a poduzeli su 431 represivnu mjeru. Alkotestirano je 135 vozača od kojih je njih 19 bilo pod utjecajem alkohola, 202 vozača su prekoračila propisano ograničenje brzine, 9 je vozilo bez vozačke dozvole, 7 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 61 vozač nije poštivao prometni znak, 9 vozača je nepropisno pretjecalo, 1 je prošao  kroz crveno svjetlo, 26 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 7 bez zaštitne kacige, 3 s uporabom mobitela za vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 30 vozača  i 6 vozila.  U tom su se vremenu dogodilo 36 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, šest osoba je teže, a tri lakše ozlijeđeno.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...