Počele pripreme, traži se centar; Grant: “Čuo sam puno lijepih stvari o gradu, uzbuđen sam što sam ovdje. Došao sam pobjeđivati!”

Započele su pripreme košarkaša Zadra za nadolazeću sezonu. Trener Aleš Pipan okupio je na prvom treningu veći dio prve momčadi. Opravdano su bili odsutni Lovre Bašić i Domagoj Vuković koji su u Kini s B reprezentacijom Hrvatske na Kupu Borislava Stankovića, dok je Amerikanac Mario Little dobio dozvolu za kasniji dolazak s obzirom da je tek završilo prvenstvo Venezuele, gdje se okitio naslovom prvaka sa svojim dosadašnjim klubom Guaros de Lara.

Od igrača iz prve momčadi na jutarnjem treningu su bili Božić, Brzoja, Erslan, Grant, Krajina, Marić, Planinić, Špralja i Tomas. Amerikanac Malcolm Grant nije trenirao jer mu se oprema, zajedno s ostalom prtljagom, zagubila prilikom prekrcaja u zračnoj luci.

– Čuo sam puno lijepih stvari o gradu i jako sam uzbuđen što sam ovdje. Došao sam pobjeđivati, imamo dobru momčad i nadam se odličnoj sezoni, poručio je Grant.

Trener Aleš Pipan s optimizmom dočekuje novu sezonu…

– Znam gdje sam došao i svjestan sam velikih očekivanja od nas. Nismo još kompletni, tražimo još jednog ili dva igrača tako da ćemo tek tada moći govoriti o konkretnijim ciljevima. Ipak, najvažnije je da svi koji će nastupati za Zadar daju sve od sebe i ostave srce na parketu, istaknuo je Pipan.

Sportski direktor Branimir Longin najavio je da se i dalje pregovara s potencijalnim pojačanjem na poziciji centra.

– U potrazi smo za visokim igračem i nadam se da će nam se priključiti do kraja mjeseca. Razgovaramo s domaćim igračima, igračima iz regije, ali gledamo i neke Amerikance. Što se tiče prijelaznog roka, zadovoljni smo s pojačanjima, ali i s igračima koje smo uspjeli zadržati u klubu.

Jedan od onih koji su ostali iz prošlogodišnjeg rostera je iskusni Šime Špralja koji bi i ove sezone trebao nositi kapetansku vrpcu.

– Lijepo je vratiti se treninzima, vidjeti stare suigrače, ali i neke nove igrače. Veselim se novoj sezoni i nadam se da će pripreme biti uspješne. Uz puno zdravlja što želim svim suigračima vjerujem da ćemo ostvariti svoje ciljeve, naglasio je Špralja.

Zadar je 23. i 31. kolovoza dogovorio pripremne oglede sa Splitom, a od 12. do 16. rujna igraju na turniru u Francuskoj. Superkup ABA lige igra se u Laktašima od 20. do 23. rujna, a početak sezone ABA lige zakazan je za 29. rujna. U prvom kolu Zadar gostuje kod FMP-a, a u drugom dočekuje Cedevitu na Višnjiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...