poruka vozačima

Posebno upozorenje HAK-a: “Dolazi nagla promjena vremena, spremite se na velike gužve”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Hrvatski autoklub (HAK) izdao je posebno upozorenje za vozače zbog najavljene nagle promjene vremena, koja se očekuje za vikend.

Upozorenje prenosimo u cjelosti.

“Pred nama je još jedan povratnički vikend tijekom kojeg bi, osobito u nedjelju, zbog vremenskih neprilika moglo biti poteškoća na našim prometnicama. Mnogi će prema svojim domovima putovati upravo tijekom ovog i idućeg vikenda, navode u HAK-u.

U petak, 24. kolovoza, pojačanog prometa u smjeru unutrašnjosti te u smjeru zapada s povremenim zastojima bit će tijekom cijelog dana s čekanjima na graničnim prijelazima (osobito na GP Bajakovo sa Srbijom).

Tijekom subote, 25. kolovoza, najveće gužve bit će u smjeru unutrašnjosti te iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim odredištima. Najgušći promet očekuje se od 7 do 16 sati, a čekanja na granicama očekujemo također i tijekom večernjih i noćnih sati.

U nedjelju, 26. kolovoza, očekuje nas, prema prognostičarima DHMZ-a, nagla promjena vremena i jaka bura u podvelebitskom području, što će zasigurno stvarati dodatne probleme za ionako otežan promet tijekom cijelog dana. Gužvi će biti u smjeru unutrašnjosti tijekom cijelog dana, a osobito u poslijepodnevnim satima, zbog povratka domaćih turista sa svojih ljetnih odredišta.

Duljih čekanja tijekom vikenda bit će na sljedećim cestama:

a) naplata Lučko na izlasku s autoceste A1/A6 prema Zagrebu;

b) naplata Trakošćan na izlasku s autoceste A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj;

c) A7 GP Rupa-čvor Diračje prema GP Rupa i Pasjak;

d) Istarski ipsilon prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija;

e) na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta;

f) u blizini turističkih središta na obali te na Jadranskoj magistrali;

g) na većini graničnih prijelaza – na ulasku, te na GP Macelj, Bregana, Kaštel i Plovanija i Rupa i Pasjak – na izlasku iz zemlje.

Moguća su višesatna čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom zbog čega predlažemo korištenje obližnjih graničnih prijelaza Tovarnik i Ilok.

Zbog što bolje protočnosti, djelatnici autocesta i policijski službenici regulirat će promet na naplatnoj postaji Demerje. Ondje će se, tijekom vršnih opterećenja, cestarina moći platiti i gotovinom, dok se ostalim danima smije plaćati samo kreditnim i debitnim karticama, odnosno ENC uređajima.

Čekanja će biti i u trajektnim pristaništima i lukama. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a po potrebi će se uvoditi dodatne linije”, priopćili su iz HAK-a.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar