Prognoza za vikend: Sunčano i vruće uz mjestimične pljuskove

Počeo je udarni turistički vikend, a prognoza vremena kaže da će biti sunčan i vruć, ali uz mjestimične pljuskove s grmljavinom.

Za ostatak petka meteorolozi DHMZ-a najavljuju djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Više oblaka će biti u unutrašnjosti gdje će mjestimice padati kiša, a ponekog lokalnog pljuska s grmljavinom poslijepodne može biti i duž obale, izvijestili su iz DHMZ-a.

Sutra će biti sunačno i vruće. U subotu u unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle, a poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka poneki pljusak s grmljavinom moguć je uglavnom u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna većinom između 31 i 36 °C. Za sutra je crveni Metoalarm, koji označava izrazito opasno vrijeme, zbog iznimno visoke temperature upaljen za riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju, dok je žuti Meteoalarm zbog visokih temperatura, koji označava potencijalno opasno vrijeme, upaljen za osječku, zagrebačku i gospićku regiju.

Prema trodnevnoj prognozi DHMZ-a u Zadru se u nedjelju očekuje sunčano i vruće vrijeme s maksmimalnom temperaturom od 31 stupanj Celzijev.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...