Prva reakcija nakon što je potukao Ronalda i Salaha, odmah je spomenuo Hrvatsku

Modriću je ovo drugo veliko priznanje u posljednjih 30-tak dana nakon što je na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem je hrvatska vrsta osvojila drugo mjesto, proglašen najboljim igračem.

Modrić je slavio ispred kapetana portugalske reprezentacije i bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada novog člana Juventusa Cristiana Ronalda, te napadača egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohameda Salaha.

Najbolji je igrač Europe!

“Ovo je predivno, nevjerojatno ostvarenje sna. Igram za najbolji klub na svijetu i osvajam trofeje. Kapetan sam hrvatske reprezentacije na što sam posebno ponosan. Nedavno smo ostvarili nevjerojatan uspjeh na svjetskom prvenstvo. Ponosan sam na sve što sam učinio, samo trebam nastaviti”, poručio je Modrić.

Luka je u Kneževini osvojio i nagradu za najboljeg veznjaka, a glavni konkurenti bili su mu Nijemac Toni Kroos i Belgijanac Kevin De Bruyne. Ivan Rakitić je bio sedmi.

“Realovi uspjesi su nadrealni. Ovu momčad krasi pobjednički karakter, zajedništvo i kvaliteta, ali ništa od ovoga ne bi bilo važno da nismo prava obitelj. Ova sezona će biti još teža jer će nas svi željeti skinuti s trona”, kazao je Luka.

Fantastičnu godinu u kojoj je u dresu ‘vatrenih’ osvojio svjetsko srebro, a s Real Madridom četiri trofeja pri čemu i europsku krunu, mogao bi zaokružiti i nagradom za najboljeg igrača svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

UEFA je nagradu za najboljeg nogometaša Europe pokrenula 2011. godine a nagrade su do sada osvajali Leo Messi (2011, 2015), Andres Iniesta (2012), Franck Ribery (2013) i Cristiano Ronaldo (2014, 2016, 2017). Sada se u ovo ugledno društvo uvrstio i Modrić.

Nagradu za najboljeg napadača dobio je Portugalac Cristiano Ronaldo kojem su glavni konkurenti bili Lionel Messi i Mohamed Salah. Nagradu za najboljeg vratar dobila je ‘jedinica’ Real Madrida Keylor Navas koji je slavio ispred Alissona Beckera i Gianluigija Buffona. Najbolji branič je još jedan igrač Reala Sergio Ramos kojem su glavni konkurenti za ovo priznanje bili klupski suigrači Marcelo i Raphael Varane. Peto mjesto u ovoj konkurenciji osvojio je branič hrvatske vrste i Liverpoola Dejan Lovren.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...