RAZGOVOR Damir Kedžo dao obećanje: “Na Viru ću obavezno otpjevati 365”

Ovogodišnja je koncertna sezona „Virskog ljeta“ u znaku premijernih nastupa; nakon Jacquesa, Vanne, virovitičke „Vatre“ ili osječkog „Vigora“, na otok prvi put stiže „vojnik ljubavi“ Damir Kedžo.

Mjesto i vrijeme druženja uvijek je isto – virska riva u 22 sata – ali umjesto uobičajene subote, nedjelja ovog puta donosi novo estradno uzbuđenje i svečarsko ruho.

Obilježavat će se u nedjelju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, pa je red da se pobjeda provede u društvu – pobjednika. Kedžo je odnedavno novi pobjednik „Splitskog festivala“, što je samo jedna od nagrada koje u stopu kroz cijelu karijeru prate rad ovog mladog pjevača raskošnog glasa.

Trenutno je u Rijeci zbog poslovnih obaveza, a kako se kuha i peče na + 30 i koji stupanj, s nestrpljenjem gleda na kalendar, vremensku prognozu i nedjeljni virski koncert.

„Na moru sam, a kao da nisam. Gledam more, ali gdje god da krenem – na po’ ure sam od plaže. Jedva čekam doći na Vir, pošteno ću se okupati u moru“, govori Kedžo, a nestrpljenje postoji zbog još nekoliko razloga:

„Uvijek je poseban osjećaj nastupati prvi put u nekom mjestu, pogotovo ako su u pitanju naši južni krajevi. Drugo, bit ću otočanin među otočanima“, kaže glazbenik s Krka. Iako je Kedžin dio obitelji nastanjen u Zadru, kao što je privatno često na Kalelargi, tek je nedavno organiziran njegov prvi nastup u Donatovom gradu na otvorenoj adventskoj pozornici. No, koncert je bio odgođen zbog kiše, pa Kedžo još čeka na novu pozivnicu za Zadar.

„Bio sam jedno ljeto u zadarskoj Supernovoj, ali nikad nisam imao pravi koncert u gradu. Tri puta smo odgađali koncert, tako da na kraju nikad nisam nastupio u Zadru. Najbliže sam mu bio na koncertu u Petrčanima, a sada i na Viru. Ovo me ljeto očito žele u zadarskim krajevima“, raduje se Kedžo prvom virskom koncertu. Popularni pjevač osvježen je u još jednoj stvari. Nedavno je „uredno neobrijan“ odradio snimanje, pa fotografije s uzdignutom bujnom kosom i neizbježnim kožnjakom podsjećaju na stil pop velikana Georgea Michaela. Kedžo kaže:

„Stilisti su birali taj novi look. I dalje sam neobrijan, ali je sada kosa kraća zbog ljeta. Iz istog razloga neće biti niti kožnjaka, jer tko bi izdržao u kolovozu dva sata s kožnom jaknom? Inače, George Michael mi je ludnica i stalno slušam njegovu glazbu, pa u svakom slučaju godi usporedba s njim“.

Nekada član megapopularnog boy benda „Saša, Tin i Kedžo, sada 31-godišnji pop pjevač, glumac i zabavljač, Kedžo je godinama nakon trenutnog uspjeha sa „Supernova Music Talents“ tražio svoje mjesto pod estradnim suncem. Uspjeh je okusio već sa 16 godina, kao jedan od najperspektivnijih mladih glazbenika u Hrvatskoj, a u sličnoj situaciji je i sada – samo s gomilom velikih hitova iza sebe, pobjedom u duetu s Domenicom Žuvelom na „Splitskom festivalu“ i činjenicom da je na nekoliko velikih televizijskih show programa, od domaćeg „Tvoje lice zvuči poznato“ do ruskog „New Wawe“ u olimpijskom Sočiju, osvojio kako publiku tako i stručne žirije.

„Split je bio predivno iskustvo, naročito zbog Domenice koja mi je iznimno draga osoba. Upoznali smo se prošle godine kada se rodilo prijateljstvo, a nakon što je Ivan Huljić napisao pjesmu i predložio da je snimim s Domenicom, odmah sam osjetio da bi to mogla biti lijepa priča“, opisuje Damir okolnosti stvaranja dueta sa velolučkom  pjevačicom. Pobjedničku pjesmu „Mi protiv nas“ i spot dosad je u nepunih dva mjeseca na YouTube kanalu pogledalo i poslušalo oko 600 tisuća ljudi, iako nema golotinje, bikinija, „sisa & guzica“ te ostalih hitoidnih estradnih začina.

„Znam da dvoje odjevenih ljudi koji pjevaju lijepu baladu nisu najuzbudljivija stvar na svijetu, ali pjesma se lijepo vrti. Prošli tjedan smo s njom bili drugi najizvođeniji u Hrvatskoj, i to u vremenu u kojemu golotinja najbolje prolazi. Ne možemo biti nezadovoljni“, kaže pjevač koji je sudbinski vezan za uspjeh. Veliki hit „Sve u meni se budi“ kojega je izveo sa Zsa Zsa donio mu je više od tri milijuna gledanja na YouTube kanalu, rijeke hvalospjeva fanova, nagradu za hit godine i konačnu potvrdu kako je uspio. „Sve što se s ovom pjesmom događa, meni je izvan svake pameti“, govorio je tada Kedžo uživajući u zasluženoj slavi. S novim singlom „Vojnik ljubavi“ došlo je i nepodijeljeno oduševljenje diljem regije, a usporedbe s legendarnim Tošom Proeskim samo govore kako je Kedžo na samom vrhu. Pa ipak, kao da ga nema dovoljno u medijima i kao da se uvijek iznova mora dokazivati.

„Meni je to OK, ne bih volio imati osjećaj da se ne moram dokazivati. Moj je put bio popločan raznoraznim dokazivanjima, od glumačke karijere i nagrade Hrvatskog glumišta, do svega drugoga što sam probao raditi. Mislim da sam se na kraju dokazao. Volim ići težim putem, jer nisam karijeru gradio na senzacijama. Postoji još nešto: generalno muške vokale počinju ozbiljno doživljavati tek u tridesetima. Moraš nešto proći u životu da bi imao što za reći“, zaključio je Kedžo.

Sve je počelo sa „Supernova Music Talents“ još 2003. godine i kasnijim ultimativnim teen hitom „365“ koji je Sašu Lozara, Tina Samardžića i Damira Kedžu lansirao u estradnu orbitu, no još brže se bend raspao i svatko je otišao na svoju stranu. Saša i Kedžo izgradili su solo karijere, dok se Tinu naizgled izgubio svaki trag.

„Saša i ja smo stalno u kontaktu, a Tin je u Americi gdje ima novi život. Ne čujemo se onoliko često koliko bih volio, ali tako se dogodi kada smo svi posvećeni poslu i karijerama“, kaže Damir. Stvar koja ih je proslavila istim je naslovom – „365“ – također i dio virske promidžbene kampanje. Dakle, „365“ čut ćemo u nedjelju na „Viru 365“?

„Naravno. To je pjesma s kojom je sve počelo i koja mi je zaštitni znak. Imamo za nju nešto drukčiji aranžman i jedva je čekam izvesti“, poručuje Kedžo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...