u petak

Ryanair u jednodnevnom štrajku, odgođeni letovi u zadarskoj Zračnoj luci

Arhiva AZD/Ilustracija

Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair sutra kreće u jednodnevni štrajk, a kompanija je otkazala oko 400 letova za čak 50 tisuća putnika. Štrajk su najavili i pulskoj Zračnoj luci što nam je potvrdio direktor Svemir Radmilo, piše Glas Istre.

– Zbog štrajka koji će trajati jedan dan u Pulu neće doputovati zrakoplovi iz Frankfurta i Bruxellesa koji su bili popunjeni putnicima. Oni su svoje putnike na vrijeme obavijestili o otkazivanju letova za Pulu, no hoće li ih smjestiti u hotele, osigurati druge letove ili povrat novca, to ovisi o aviokompaniji, kaže Radmilo. Naglasio je da zbog štrajka u Istru neće doputovati 500-tinjak putnika.

Po njegovim riječima, otkazana su dva leta iz Frankfurta u Pulu, u 10.05 i u 14.25, te dva iz Pule za Frankfurt koji su trebali poletjeti u 12 sati, odnosno u 16.20. Otkazan je i let iz Pule u 16.10 prema Bruxellesu, dok je drugi iz Bruxellesa trebao poletjeti u 14 sati te je Puli trebao biti u 15.45. Uz Pulu, letovi su odgođeni i u zadarskoj Zračnoj luci, a iz te dvije zračne luke trebalo je sletjeti i poletjeti ukupno 12 Ryanairovih zrakoplova. Što se Pule i Zadra tiče, procjenjuje se da će bez leta ostati više od 2.200 putnika.

Direktor Radmilo kaže da Zračna luka Pula zbog najavljenog štrajka još nema nikakvih potvrda o otkazivanju letova Croatia Airlinesa, no tvrdi da nacionalna aviokompanija već trpi veliku štetu zbog toga što putnici sami otkazuju letove.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar