Serijal priča s Facebooka pretočen u roman; Karamarko: “Huligan Pero će nadmašiti Zaru”

Iz radionice mladog zadarskog pisca Jure Karamarka, autora hit romana Zara i Padobran, stiže interesantna vijest.

Serijal kratkih priča koje je objavljivao na svom Facebooku profilu unazad nekoliko godina ukoričit će se u roman “Huligan Pero.

Peru je preko dvije godine čitalo oko 11 tisuća ljudi od čega po nekim mojim procjenama barem 80 posto publike otpada na navijače Hajduka. Tekstovi su objavljivani na Facebook stranici, a uklonjeni su onog trena kada je pala odluka da se ide u tisak. Sada tekstovi nastaju dalje, radnja se nastavlja. Nije taj serijal završen nipošto. Svako malo napišem novi tekst, tako da ovaj dio koji će izaći u podebljem romanu definitivno nije Perin kraj.

Pero je imaginarni lik iz Splita, veliki navijač nogometnog kluba Hajduk, romantičar, emotivac i veliki borac. Za pravdu, za ideale i neku svjetliju budućnost u zemlji gdje su mnogi pognuli glavu. A upravo priča o njemu, kaže nam sam autor, mogla bi nadmašiti popularnost one o mladom ljubavnom paru i njihovoj strasti prema košarci satkanoj u romanu Zara.

Zara je svakako roman koji je bio kruna mog desetogodišnjeg pisanja. Roman je to koji već sedam mjeseci osvaja publiku. Iz cijelog svijeta konstantno čitatelji šalju slike s romanom. Na Instagramu i ne stižem sve objavljivati… Svi veliki book loveri pisali su recenzije, veliki mediji su popratili roman. Bio sam mišljenja da će ovo biti definitivno godina Zare. Pogotovo nakon one promocije koju sam imao u HNK Zadar. Međutim prvih 24 sata prednarudžbi za Huligana Peru govore mi da će Zara biti nadmašena. I to me čini neizmjerno ponosnim.

Pomislili ste da Jurina mašta nakon svega, barem nakratko, miruje? Naprotiv.

Trenutno pišem novi roman. Oklada na autoputu mi je centar svih zanimanja trenutno, a kada završim njega vraćam se na neke nedovršene uratke: Karta za London, Opušak s mirisom parfema kao i treći nastavak mojih romana Grafičar i Genova koje planiram završiti kroz pet do šest mjeseci, najavljuje za kraj Karamarko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...