Srce mlade Škabrnjanke Katarine spasilo je drugi život; Vraćala se s posla, radila je u trgovini i spremala posljednji ispit…

– Ona je bila naše sve. Osjećamo da smo sve izgubili. Strašan je ovo šok za cijelu našu obitelj, glasom punim boli zbori Božo Ražov za 24 sata, otac stradale Katarine.

Ova studentica prava na zagrebačkom Pravnom fakultetu preminula je u 23. godini od posljedica teške prometne nesreće protekle nedjelje.

Vraćala se iz poslijepodnevne smjene iz zadarske trgovine u kojoj se zaposlila početkom ljeta. Privremeno je napustila Zagreb, zaposlila se i spremala posljednji ispit koji joj je ostao da bi upisala petu godinu. Te kobne nedjelje vozila se u Škabrnju, u očevu rodnu kuću. U koju nikad nije stigla.

U selu Murvica, u 22.20 sati, u njezin se automobil frontalno zabio muškarac (75) svojim Mercedesom njemačkih registracija. Suvozačica iz njegova automobila na mjestu je poginula, a Katarina je bila pri svijesti. Vozači su se zaustavljali i pokušavali pomoći teško ozlijeđenoj djevojci.

Među njima je bila i policajka koja u to vrijeme nije bila u službi. Pokušali su Katarinu izvući iz automobila, no nisu uspjeli jer je prednji dio bio potpuno smrskan. Vozilo Hitne pomoći Katarinu je prebacilo u zadarsku bolnicu. Tamošnji liječnici dva su se dana grčevito borili da joj spase život.

U tome, nažalost, nisu uspjeli.

Premda je roditelje smrt voljene kćeri potpuno shrvala, njihovu bol nadvladala je plemenitost. Odlučili su spasiti barem jedan život i liječnicima dopustili doniranje srca njihove Katarine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...