Što se to događa na plaži u Selinama? Mještani sumnjaju da netko u more ispušta svoje otpadne vode

U redakciju Net.hr-a su se javili zabrinuti mještani Selina i okolice koji, kažu, već godina vode borbu s vjetrenjačama vezano za svakodnevno onečišćenje more na lokalnim plažama i uvalama. Tvrde da se svakog jutra između 10:00 i 10:30 sati u more između Selina i Starigrada Paklenice, izlijeva nepoznati sadržaj koji potom pliva među kupačima.

Iako su struje na tom dijelu kanala jake, svejedno im treba i po nekoliko sati da istovareni sadržaj raščiste.

Institucije ne rade svoj posao

Kupači, stoga, svakog dana izlaze iz more oo 10 sati, negoduju, baš kao i iznajmljivači, a institucije, kažu mještani, ne rade svoj posao.

‘Evidentno je da se to onečišćenje pjeni, podsjeća na deterdžente, ali doista je nakon toliko pritužbi red da se mjerodavne inspekcijske službe Ministarstva okoliša ili uprave za vode upute na teren, uzorkuju predmetnu nečistoću na površini mora, i po mogućnosti kazne prijestupnika, obzirom da je vjerojatno vrlo lako provjeriti koji od objekata ima nedozvoljen ispust u more’, kažu nam nezadovoljni mještani.

Problem se javlja iz godine u godinu

Starosjedioci kažu kako se se ovaj problem javlja iz godine u godinu te sumnjaju da netko u more nelegalnom cijevi ispušta svoje otpadne vode.

Šteta je, kažu, što se neki turisti, inače oduševljeni predivnim spojem mora i planina, dogodine ne vraćaju upravo zbog onečišćenja mora.

‘Je li to u ovoj državi već postalo uobičajeno da su institucije gluhe, slijepe, nemaju dovoljno judi, resursa. U čemu je problem?’, pitaju se mještani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...