Svečano dočekana braća Fantela; Zadrani sa svjetskim prvacima podijelili radost i ponos zbog osvojenog zlata

Povodom osvajanja svjetskog zlatnog odličja u klasi 49er na Svjetskom prvenstvu olimpijskih klasa u danskom Aarhusu,gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, sa suradnicima, upriličio je primanje za zadarske jedriličare, Šimu i Mihovila Fantelu i njihov tim, oca Edu Fantelu, fizijatra Damira Burčula i kondicijskog trenera Edija Stipića.

Taj veličanstveni sportski uspjeh ponovno je, nakon brojnih europskih i svjetskih te olimpijskih odličja, proslavio zadarsko i hrvatsko jedrenje i sport uopće. Gradonačelnik Dukić je kazao kako je obitelj Fantela navikla Zadrane na najviša sportska dostignuća i proslavila Zadar, a nama samo ostaje, s ponosom u srcu, još im jednom iskreno čestitati i zahvaliti.

– Moram priznati da sam ugodno iznenađen ovim vašim velikim sportskim uspjehom, jer ste na neki način novi u ovoj klasi i na tome vam od srca čestitam. Vjerujem da ćete tako nastaviti i u budućnosti, a Grad Zadar će vam kao i do sada biti potpora u vašem radu, istaknuo je među ostalim gradonačelnik Dukić na svečanom prijemu braće Fantela i njihovog stručnog tima.

Šime Fantela istaknuo je da im je u početku bila namjera ostvariti olimpijsku normu za OI u Tokiju, međutim otvorila im se prilika za osvajanje prvog mjesta i zlatnog odličja koju su odlučili iskoristiti. Brat Mihovil, kojemu je ovo prva zlatna medalja, kazao je kako je ponosan na rezultat i činjenicu da su pretekli konkurenciju. Edo Fantela je naglasio je da se u ovom slučaju radi o izvornom zadarskom projektu koji traje već dvadeset godina.

– Ponosimo se gradom iz kojeg dolazimo, a vjerujem da se i naši sugrađani ponose s nama. Iza svega stoji težak rad i ustrajnost. Obojica, Šime i Miho, jedre od šeste godine, a Šime je sada postao legenda svjetskog jedrenja. Klasa 49er je teža, zahtjevnija i skluplja klasa, a dečki su sve odradili gotovo bez greške, ispričao je Edo Fantela.

U čast zadarskim jedriličarima i ovom, još jednom njihovom veličanstvenom sportskom uspjehu, pripremljena je torta i otvoren šampanjac, a na Narodnom trgu je organiziran svečani doček i zabavni program. Mnoštvo građana je zajedno sa svjetskim prvacima podijelilo radost i ponos zbog svjetskog zlata, a mnogi od njih iskoristili su prigodu da im osobno čestitaju i s njima se fotografiraju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...