Swim – trek utrka; U subotu ne propustite 1. Škojatlon u Pakoštanima

U subotu, 1. rujna 2018. u 15.15 sati, turistička zajednica Općine Pakoštane organizira 1. Škojatlon, zanimljivu i slikovitu swim-trek utrku koja povezuje tri otočića smještena pred samom pakoštanskom lukom i plažama.

Osnovna ideja ove originalne utrke je u plivačko-trkačkom ritmu povezati Sv. Justinu, otočić koji je sa svojom kapelicom postao zaštitni znak Pakoštana, Veli Školj koji se sa svojom vršnom gradinom zaštitnički nadvio nad mjestom te Babuljaš, koji upotpunjuje ovaj otočki niz. Startni i završni trk prolaze kroz samo središte Pakoštana i njegovu dugačku rivu, dok su dionice na otočićima kratke, izazovne trail minijature.

Cilj ove zanimljive utrke je i predstaviti „Slatko-slanu avanturu“, novi turistički proizvod TZ Općine Pakoštane, koja se želi pozicionirati kao prepoznatljiva destinacija pustolovnog i aktivnog turizma, povezujući svoje vrhunske prirodne i kulturne atrakcije u jedinstveni turistički projekt. Prvi korak ka tome cilju bio je izrada mreže pješačkih staza koje prolaze najljepšim i najzanimljivijim dijelovima Općine: od dražesnog otoka Vrgade, preko razvedene obale i otočića između Pakoštana i Draga, do srednjovjekovne Vrane i Parka prirode Vransko jezero.

Sam Škojatlon, u svom inauguracijskom izdanju za rekreativce nudi kraću, Slatku avanturu od 2,4 km, a oni ambiciozniji upustit će se u Slanu avanturu od dva kruga plivanja i trčanja (4,8 km).

Više o samoj utrci možete pronaći u raspisu u nastavku i na stranici www.skojatlon.weebly.com.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...