Udruga Antonio Jurjević sakupljala je pomoć za Leona, evo gdje će novac biti preusmjeren

Tužna se vijest danas se pronijela Zadrom. Preminuo je maleni Leon, jedina beba u Hrvatskoj s opakim TAR sindromom.

Humanitarna udruga Antonio Jurjević kroz već tradicionalni turnir sakupljala je sredstva za njegovu operaciju koja je trebala koštati preko 157 tisuća dolara.

Kamo će se novac sada usmjeriti javljaju priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

S velikom tugom u srcu obavještavamo Vas kako je naš mali lav Leon Marković, za kojeg je u sklopu ovogodišnjeg 2. memorijalno humanitarnog turnira Antonio Jurjević organizirana humanitarna akcija, nažalost preminuo…

S obzirom kako je humanitarna akcija “Zadar za Leona” na vrijeme prijavljena Odjelu za rad, zdravstvo i socijalnu skrb i u potpunosti se odvija u skladu sa Zakonom o humanitarnoj pomoći, novac koji je dosad prikupljen i koji će biti prikupljen tijekom održavanja 2. memorijalnog-humanitarnog turnira Antonio Jurjević, bit će uplaćen na poseban račun otvoren isključivo za humanitarnu akciju. Sredstva s tog računa, prema odredbama istog zakona, bit će uplaćena za prvu iduću humanitarnu akciji u Hrvatskoj prijavljenoj pod istom registarskom oznakom kao što je bila akcija za Leona, a to je pod oznakom LD, odnosno za liječenje djece.

Na ovaj način nastavkom akcije pomoći ćemo nekom drugom djetetu u Hrvatskoj koje također treba skupo liječenje ili operaciju.

Ovim putem želimo izraziti iskrenu sućut obitelji malog Leona u ime Humanitarne udruge “Antonio Jurjević”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...