Vlasnik Ledane: “Nemamo pravo stavljati ogradu na bedeme”

Na mjestu strašnog događaja u centru grada, u Perivoju Kraljice Jelene Madijevke jutros više nije bilo nikakvih naznaka da se u noćnim satima ovdje ugasio jedan mladi život.

Ispred skladišta Čistoće, gdje je s visine od oko desetak metara pao i život izgubio 21-godišnjak policije nema. Ledana, čiji je posjetitelj bio, radi najnormalnije.

Gradom se brzo pronijela priča kako je mladić propao u skladište komunalnog društva koje ispod bedema ima svoje prostorije.

Vlasnik Ledane kojeg smo susreli kaže kako ni sam ne zna točnu lokaciju s koje je mladić pao. Propao nije, uvjerili smo se i sami, jer nikakve rupe nema. Pao je preko nezaštićenog bedema čija visina iz kluba ne prelazi pola metra.

Bio sam noćas tu, bilo je mnogo ljudi, ništa nismo vidjeli ni čuli, tek kada je došla hitna shvatili smo što se dogodilo. Što se tiče zaštitne ograde na bedemu, mi nemamo pravo stavljati nikakve konstrukcije na povijesnu građu. Bedem nije namijenjen da se po njemu hoda, kratko će.

Dio bedema koji gleda na staru tehničku školu ima ogradu. Kao i onaj tik do mjesta gdje se dogodila tragedija. S desne strane je zaštita, s lijeve ne. Zašto?

Prostor smo tako naslijedili. To je stavljeno prije našeg ulaska. Bilo je tragedija i prije. S južne strane, iznad Foše. Ni to nije pod našom koncesijom, a stavlja se u konotaciju s našim klubom, odgovara vlasnik.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...